Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Chorvatsko – jaké nej můžete navštívit? 2
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: August 24th, 2021

Chorvatsko je pro vás zemí známou a často a hlavně rádi se do ní vracíte? Moře, sluníčko, dostupné pláže, letoviska, ostrovy. To všechno a mnohem víc najdete právě v Chorvatsku. Pokud zde jezdíte rok co rok, pak víte, proč tomu tak je. I když už možná nemá pro vás takové kouzlo, jako na začátku a přijde vám, že vše znáte a vše jste viděli, není tomu tak. Stačí vybrat jiný poloostrov, jiný ostrov nebo místo a poznáte opět nové věci a to, co vás překvapí. Vracíte se do Chorvatska i v letošním roce? Pak sledujte nařízení, která jsou spojená s cestou a vyzkoušejte jedno z chorvatských nej.

Nejstarší katedrála na světě

Najdete ji ve Splitu a jde o katedrálu Nanebevzetí blahoslovené Panny Marie. Najdete ji v Diokleciánově paláci a také se ji říká katedrála svatého Domina. Stojí za návštěvu a především pak za povšimnutí stojí románsko – gotická zvonice.

Nejlepší víno

Víno se hojně pije také v Chorvatsku a ostrov Krk nabízí kromě krásných pláží, přírody a vyžití také výborné víno. Jmenuje se Vrbnická žlahtina a má jemnou medovou příchuť. Ač se o výrobu tohoto vína pokoušeli i jinde, neuspěli. Krk je pro toho víno ideální a všichni, kteří tento ostrov navštíví, by si měli povinně dát skleničku.

Nejkratší řeka

Vrátíme-li se do Dubrovníku, najdete řeku, která okolo něj protéká. Možná si ji však ani nevšimnete. Jde totiž o nejkratší řeku v Chorvatsku. Jmenuje se Ombla nebo také Rijeka Dubrovačka. Její tok je dlouhý 30 metrů.

Nejoblíbenější jídlo

Mleté maso v Chorvatsku najdete na každém rohu. Ať už jde o plískavici nebo čevapčiči, což jsou ostatně dvě nejoblíbenější jídla. Čevapčiči známe také u nás. Mleté maso má tvar válečků. Pljeskavica vypadá podobně jako český karbenátek, tedy má tvar placky.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.