Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Chorvatská nej – nejstarší, nejmenší a nejkrásnější město
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: August 18th, 2021

Rádi se do Chorvatska vracíte a objevujete nová místa, která vás okouzlí? Podobně, jako ostatní země, také Chorvatsko má svůj seznam nej. V minulých článcích jsme vám představili zajímavá nej, ani teď nezůstáváme pozadu. Zaměříme se na chorvatská města. I zde se dá najít pár nej, která k Chorvatsku prostě patří. jaká to jsou? To pojďte zjistit spolu s námi a v rámci dovolené si můžete naplánovat výlet do jednoho z nich a zjistit, co je na našich nej pravdivé.

Nejstarší město

Starobylé město, které najdete na břehu Jadranu má na svědomí císař Dioklecián. Ten ho totiž nechal postavit a to už ve třetím století. Císař nechal postavit palác, který je dnes centrem města. Dejte si tu práci a vystoupejte na zvonici chránu svatého Domnia, kde máte nádherný výhled na celé město. A o kterém je řeč? Přece o Splitu.

Nejmenší město

Leží v centru poloostrova Istrie, najdete zde pár domků, kostelík a restauraci. Ač si možná myslíte, že město je velké a tepe životem, tady to vypadá jinak. Žádný hluk a všudypřítomné zástupy lidí, shon, stres, žádné dopravní zácpy, které vás zdržují v cestě. Najdete zde dvě uličky, dáte si však dobré jídlo a místní bisku, což je pálenka. A jaké město máme na mysli? Hum.

Nejkrásnější město

Chcete-li zavítat do nejkrásnějšího města v Chorvatsku z České republiky, pak se trochu projedete. Tato perla Jadranu za návštěvu určitě stojí. Masivní vysoké hradby, které naznačují, že i zde se kdysi odehrával život, úzké uličky, které mají své jedinečné kouzlo, kostely, paláce. Město je zapsáno na seznamu kulturního dědictví UNESCO. Zavítat můžete do chrámu svatého Blažeje, paláce Sponza a dalších míst. O jakém městě je řeč? O Dubrovníku.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.