Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Chorvatsko – jaká nej můžete navštívit? 1
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: August 12th, 2021

Chorvatsko je pro vás zemí známou a často a hlavně rádi se do ní vracíte? Moře, sluníčko, dostupné pláže, letoviska, ostrovy. To všechno a mnohem víc najdete právě v Chorvatsku. Pokud zde jezdíte rok co rok, pak víte, proč tomu tak je. I když už možná nemá pro vás takové kouzlo, jako na začátku a přijde vám, že vše znáte a vše jste viděli, není tomu tak. Stačí vybrat jiný poloostrov, jiný ostrov nebo místo a poznáte opět nové věci a to, co vás překvapí. Vracíte se do Chorvatska i v letošním roce? Pak sledujte nařízení, která jsou spojená s cestou a vyzkoušejte jedno z chorvatských nej. Které vás zaujme?

Nejkrásnější pláž

Město Bol skrývá jednu nejkrásnější pláž Chorvatska. Město najdete na ostrově Brač a pláž pod názvem Zlatý mys. Jde o pláž písečnou, díky povětrnostním podmínkám a moři může během dne měnit svůj tvar. Pláž je vyhlášená a chcete-li na ostrově Brač strávit celou dovolenou, nabízí toho mnoho k vidění. Jeho příjemná atmosféra vás okouzlí.

Nejmenší katedrála na světě

Najdete ji v Ninu. Jde o kostel sv. Kříže a jde o jednu z nejhodnotnějších dochovaných památek pro Chorvatsko. Za dob vlády chorvatských vladařů měl kostel sloužit jako dvorní kaple a to pro obyvatele knížecího paláce, který sídlil nedaleko.

Nejužší ulice na světě

Najdete jí na ostrově Krk a to přesně v městečku Vrbnik. Dříve se domy a stavby stavěly poněkud zvláštním způsobem. Nevědělo se, že někdy po cestách budou jezdit auta, motorky a jiné stroje. Že však někde nemysleli ani na to, že ulicemi budou procházet lidé, je přinejmenším zvláštní. Ulice Klančić je nejužší na světě. Ulice je široká něco málo přes čtyřicet centimetrů a tak je otázkou, zda by se vám podařilo jí projít?

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.