Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Změny podmínek pro cestování – co je potřeba pro cestu do Chorvatska?
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: August 6th, 2021

Cestování do Chorvatska v době korony s sebou nese především bdělost. Podmínky, které je potřeba splnit se mění podle toho, jaká je aktuální situace. Pro cestu do Chorvatska se podmínky mění a to poměrně nečekaně. Před pár dny se podmínky měnily a více uvolňovali. Nyní je tomu jinak. Pro překročení hranic a cestu k moři bude nutné potvrzení o očkování, negativní test nebo potvrzení o prodělání covidu. Pravidla se dotýkají celé Evropy, Českou republiku nevyjímaje.

Cesta na dovolenou

Velké množství turistů z České republiky rok co rok vyráží za dovolenou k moři právě do Chorvatska. Jde o jednu z dostupných dovolených a nestrávíte na cestě spoustu hodin, popřípadě můžete k přepravě využít také vlastní automobil. To je pro mnohé lákadlem číslo jedna. V době covidu se podmínky mění jako na běžícím páse, proto všude doporučují před cestou řádně zkontrolovat situaci a zjistit, co vše bude k cestě potřeba. Chorvatsko před pár týdny přistoupilo ke zrušení pravidel a povinností pro vstup do země. Nyní se k opatřením vrací. Ke vstupu do země budete muset mít jeden z níže uvedených dokumentů.

Co je potřeba ke vstupu do země?

Nově od čtvrtku 1.7.2021, pro Českou republiku od pátku 2.7.2021 platí, že je potřeba se prokázat jedním z dokumentů při cestě do Chorvatska. Musí to být buď covidpas, doklad o očkování a to nejméně 22 dní po první dávce. Pokud nemáte ani jedno je nutné prokázat se antigenním testem, který však není starší než 48 hodin nebo PCR test, který není starší než 72 hodin. V případě, že jste nemoc prodělali je potřeba potvrzení o prodělání covidu a to v posledních 180 dnech. Pokud děti cestují se svými zákonnými zástupci, do 12 let test nepotřebují.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.