Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Poznejte Chorvatsko – jaká města stojí za návštěvu?
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: July 18th, 2021

Čeká vás dovolená v Chorvatsku a kromě pobytu na pláži, koupání v moři a odpočinku si chcete udělat také výlet a poznat místní kulturu nebo nové město? Chorvatsko se pyšní krásnými městy, které stojí na návštěvu. Většina také disponuje plážemi, takže když si do tašky přibalíte také plavky a ručník, po procházce si užijete jinou pláž a požitek z koupání. Navštivte krásná a historická města, která na vás dýchnou jedinečnou atmosférou. Objevte obchůdky se suvenýry, vynikající zmrzlinu, místní pochoutky a mnoho dalšího. Každý si zde přijde na své.

Historická atmosféra měst

Ať už si pro svou dovolenou vyberete místo, které je odlehlé a ruch se mu vyhýbá nebo naopak, jste přímo v centru dění, vždy si najděte čas na výlet do blízkých i vzdálenějších měst. Jste-li v Chorvatsku poblíž, rozhodně nevynechejte tato města.

Historický Dubrovník

Město, které nás svou krásou uchvátilo. Historické centrum, které se pyšní krásnými domy, kostely a středověkými památkami nenarušuje moderní výstavba ani nové domy, což mu propůjčuje stále dokonalý historický punc. Natáčel se zde i oblíbený seriál Hra o trůny a to právě díky historické atmosféře, která sálá na každém kroku.

Paláci protknutý Šibenik

Skvost Chorvatska a také položka světového dědictví UNESCO. I tak by se dal popsat Šibeník a především katedrála svatého Jakuba, kterou se město právem pyšní. Město je architektonicky hodnotná památka a právem poutá pozornost spousty návštěvníků, kteří se zde rok co rok objevují. Ve městě objevíte spoustu paláců, kterými je město protknuto.

Byzantský skvost Poreč

Poreč pro své návštěvníky přináší mnoho krásy. Jde o oblíbené dovolenkové letovisko, které přináší turistům spoustu možností k ubytování a také pláže, které si zamilují. Historická část města stojí rovněž za prohlídku a nabízí opravdový klenot mezi klenoty. Najdete zde baziliku svatého Eufrasia. Ta je z doby raně byzantské, přesněji postavená v 6. století. Právem patří na seznam UNESCO, kde je zapsaná.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.