Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Poznejte Chorvatsko – jaké památky navštívit?
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: July 12th, 2021

O Chorvatsku, perle Jadranu, se dá říci mnoho. Turisté zde nejčastěji vyrážejí za dostupnou dovolenou u moře, kterou si užijí všichni – malí i velcí. Četný počet ostrovů a poloostrovů, krásné a čisté pláže, moře a pohostinnost místních z tohoto místa dělá krásnou a ničím nerušenou dovolenou. Válet se však na pláži během celé dovolené není váš styl? Raději si vyrazíte na výlet, projdete se a poznáte kus nové země? Pak pro vás máme pár tipů, jak neležet jen na pláži a navštívit místní krásy.

Nejen povalování u moře

V Chorvatsku se dá podnikat mnoho věcí, kromě povalování na pláži, ochutnávek místních specialit nebo návštěv barů a diskoték se můžete kochat také historií a památkami. Kam určitě vyrazit? Přinášíme pár tipů.

Mirabella a Nehaj

Pokud je cílem vaší dovolené Makarská riviéra nebo přímo letovisko Omiš, pak by byla velká škoda neobjevit krásy pevnosti, kterou zde najdete. Jmenuje se Mirabella a postavená byla ve 13. století. Poskytovala dobrý úkryt omickým pirátům, kteří se do bezpečí rokle stahovali, aby unikli před nájezdy. Kousek najdete městečko Senj, kde najdete pevnost Nehaj. Ta byla postavená v 16. století a jde o symbol města, který nelze přehlédnout. V Senji najdete také muzeum, gotickou radniční budovu nebo palác Carina.

Archeologický park Salona

V Chorvatsku se nachází také velká spousta připomínek a památek, které připomínají osídlení římské říše. Například Archeologický park Salona, který je k vidění nedaleko Splitu přináší mnoho krásy, které zde můžete najít. Vykopávky města, které zde bylo před dvěma tisíci lety je fascinující zážitek pro všechny, kteří mají rádi historii.

Krapina

Kousek od města Krapina pak najdete naleziště neandertálského člověka. Je zde otevřeno Muzeum krajinských neandrtálců, které vám nastíní, jak asi přibližně vypadala doba pravěku. Ti, kteří mají rádi historii a bádají, co se dělo v pravěku, si zde přijdou na své.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.