Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Zajímavé Chorvatsko – kde se zchladit v jeskyních?
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: June 24th, 2021

Chorvatsko jako země může mnoho nabídnout a turisté si tak oblíbí zemi především pro její rozmanitost. Ti, kteří milují povalování na pláži a koupání v moři si přijdou na své stejně jako ti, kteří se chtějí obklopit také historií nebo procházkami, ať už po městě, historických památkách nebo turistických trasách. Hledáte místo, kde se zchladit a moře už vás omrzelo? Chcete spojit příjemné s užitečným a vyrazit na výlet? Navštívit můžete například jeskyně. Právě těmi je Chorvatsko, jako krasová oblast, protknuto. Kterou jeskyni navštívit?

Krasová oblast

V celém Chorvatsku se nachází velká spousta jeskyní, ovšem mnoho z nich je pro turisty nepřístupné. Možná jste ani nevěděli o tom, že v Chorvatsku tolik jeskyní najdete, protože to ne vždycky lze navštívit je. Kromě jiného řada lidí jezdí do Chorvatska hlavně v rámci letní dovolené a to k moři, na pláž a za sluníčkem. Chorvatsko pod zemí ukrývá vskutku nevídané krásy. Některé jeskyně jsou zpřístupněné široké veřejnosti a na prohlídkových trasách objevíte mnoho krásného.

Baredine u Poreče

Pouhých sedm kilometrů od oblíbeného dovolenkového letoviska Poreč najdete Baredine, krásnou jeskyni. Právě zde můžete narazit na vzácný exemplář živočicha. Je jím slepý obojživelník jménem macarát jeskynní. Za prohlídku jeskyně stojí i mimo vzácný exemplář.

Modrá jeskyně na ostrově Biševo

Známá Modrá jeskyně vlastně není jeskyní jako takovou. Jde o atrakci, ke které se dostanete pouze za pomoci lodiček a to ještě ne vždy. Moře nesmí být rozbouřené či jinak nebezpečné. Jde o skalní dutinu, která je s mořem propojená. Díky tomu se dovnitř dostává modře podbarvené světlo, odtud i název. Podobnou scenérii je možné hledat také na italském ostrově Capri.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.