Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Chorvatsko zajímavě – kam vyrazit do hor?
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: June 12th, 2021

Chorvatsko jako destinace pro dovolenou nabízí opravdu spoustu věcí. Jedna země tak nabídne nejen pláže, moře, teplo, krásné počasí. Ideální místo pro letní dovolenou u moře, ať už jedete s dětmi nebo jen s partnerem či partou kamarádů. Nejste zrovna ti, kteří vydrží ležet na pláži a nic jiného nedělat? Pak nezoufejte, i pro vás má Chorvatsko spoustu možností, jak se zabavit, poznat okolí a jeho krásy. Chorvatsko má kromě krásných pláží v zásobě třeba také mnoho hezkých ostrovů, jeskyní, vodopádů, jezer, lesů nebo hor a pohoří. Nikdo nepřijde zkrátka!

Rájem filmařů

Ne nadarmo se pro svou rozmanitost stalo Chorvatsko rájem filmařů. Všichni znají filmy o Vinnetouovi a vědí, že mnoho míst bylo propůjčeno také do filmu. Také filmaři seriálu Hra o trůny využívali pro své potřeby Chorvatsko, i když mnohdy procházelo digitální úpravou nebo doplněním. Máte rádi hory? I ty vám v Chorvatsku umí poskytnout neobyčejný zážitek.

Hory a pohoří

Pohoří Velebit a Biokovo je pro turisty velkým lákadlem. Najdete zde turistické trasy, které jsou rozděleny a vy si tak můžete projít pohořím, i když nejste úplně zdatní a odolní turisti. Divoká příroda je tady takřka na dosah. Velebit vám nabídne také národní parky, kterými je Chorvatsko proslulé. Tady najdete Severní Velebit nebo Paklenicu. Pokud jste nadšení horolezci, nezapomeňte si do kufru přibalit taky výbavu. Nedaleko Rijeky je horská národní park Risnjak, kde si užijete spoustu krásy.

Masiv nad Makarskou riviérou

Bere vám dech, když plavete v moři a koukáte přitom na masiv Biokovo, který se majestátně tyčí nad vámi? I díky tomu je Chorvatsko tak jedinečné a krásné. Masiv můžete také projít nebo si dát výšlap na nejvyšší horu Biokova Sveti Jure. Zdoláte-li tuto cestu, zkušení řidiči mohou také autem, ale je potřeba dávat velký pozor, protože cestička je velmi úzká a po stranách jsou příkré srázy, odměnou vám bude nádherný výhled do všech světových stran.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.