Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Chorvatsko a bezpečnost – jak vypadá situace u Jadranu?
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: June 4th, 2021

Bezpečí vlastních občanů i turistů je důležitá pro každou zemi. Zejména pro tu, která těží z cestovního ruchu a ročně se v ní objevuje velké množství turistů. Snaží se informovat své občany i turisty, která místa jsou nebezpečná, čemu se vyhnout a na co dát pozor. Přesto se mnoho turistů stává rok co rok obětí drobných i větších krádeží. Ani Chorvatsko není výjimkou, i když se situace nevymyká tomu, na co jsme zvyklí u nás doma. Možná i z toho důvodu je Chorvatsko oblíbenou destinací pro každoroční dovolenou nejen mladých, ale také rodin s dětmi nebo seniorů.

Pozor na drobné krádeže

Podobně jako ve velkých a turisticky oblíbených destinacích i v Chorvatsku dávejte pozor na drobné krádeže. Většinou se tak děje na místech, kde je vysoká koncentrace osob a snadno dojde ke zmatku. Bývá to především promenáda, koncert, veřejná doprava, památky a podobně. Nemějte své cennosti jen tak pohozené v kapse, protože právě kapesní krádeže jsou nejčastějšími a mnohdy si toho ani nemusíte všimnout a jste bez mobilu, peněženky nebo i dokladů.

Mějte u sebe vždy raději drobnější peníze a neukazujte na veřejnosti, že máte u sebe větší obnos peněz. Pokud se tak stane, snadněji se stáváte terčem krádeží. Oblíbené jsou na cestování také batůžky, kdy do nich uložíte vše a pohodlně zavěsíte na záda. Nenechávejte v něm cennosti, protože velmi snadno vás ve frontě nebo veřejné dopravě kdokoliv odcizí důležité věci. Rovněž automobil není trezor a nechávat v něm cenné věci se nevyplatí.

Důležitá telefonní čísla

Samozřejmě se budete chránit před krádežemi, ale je dobré vědět, co dělat když se tak náhodou stane. Neponechejte nic na náhodě a zablokujte co nejrychleji platební kartu a pokud si nepamatujete, tak telefonní číslo na blízkého člena, který je doma. Když vám odcizí cestovní doklady, pak na českém zastupitelském úřadu v Chorvatsku musíte požádat o vystavení duplikátu.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.