Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Cesta do Chorvatska – s nutným očkováním nebo bez něj?
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: March 6th, 2021

Cestování v této době není zrovna dvakrát příjemné. Všude kontroly, často po vás vyžadují PCR testy, které mají prokázat nepřítomnost covidu. Vlády mnoha zemí vidí spásu a pomoc v očkování a někteří se dokonce shodují, že dokud nebude populace naočkovaná, se nebude moci vrátit k běžnému životu. Vyvstává tak logicky otázka, jak to bude s cestováním. Každá země se k této problematice staví jinak. Některé jsou velmi přísné, jiné se snaží vyjít turistům vstříc a obnovit tak cestovní ruch. Jak to bude mít Chorvatsko?

Oficiální rozhodnutí Evropské Unie

Oficiální rozhodnutí Evropské Unie a národních vlád jejích členských států o podmínkách cestování ještě nebylo vydáno, možná se o něm v těchto chvílích rokuje. Co je, však téměř jisté je, že Chorvatsko jako země by neměla po turistech, kteří se rozhodnou strávit dovolenou právě v této jadranské zemi, požadovat prokázání očkování proti koronaviru. Neznamená to, že se Chorvatsko stane zemí, kde může jet kdokoliv. Stále bude nutné se prokázat negativním PCR testem.

Očkování jako možnost vycestovat

Podle mnoha odborníků a ředitelky Světové rady pro cestovní ruch by vakcína neměla sloužit jako cestovní pas, bez kterého by nebylo možno vycestovat. Podle jejích slov by šlo o diskriminaci lidí a turistů. Celkově by turismus utrpěl velkou ztrátu. Toto omezení by totiž drželo doma generace lidí, kteří se k očkování dostanou později nebo jako úplně poslední. A podle jejích slov je to velké množství turistů.

Nová značka

Jde o národní bezpečnostní značku Bezpečný pobyt v Chorvatsku, kterou získají ubytovací zařízení, restaurace a jiné segmenty spadající do cestovního ruchu. Cílem této značky je, aby se turisté cítili v daných místech bezpečně. Je to také známka, že majitelé provádí všechny činnosti v souladu s protokoly.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.