Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Chorvatské vodopády – jaké stojí za návštěvu?
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: February 24th, 2021

Samozřejmostí je, že za návštěvu stojí všechny vodopády, které v Chorvatsku najdete. Možná vás poměrně překvapí, že tyto přírodní klenoty najdete zrovna v Chorvatsku. Země má velmi krásná pobřeží, moře a je velmi oblíbenou destinací. Ovšem nenapadlo by vás, že zrovna zde najdete krásné vodopády. V rámci dovolené, když nechcete neustále jen ležet na pláži a koupat se v moři, můžete vyjet na výlet k vodopádům. Chcete vědět, kam se vydat? Jaké nádherné scenérie můžete v zemi, kterou máte zmapovanou, vidět? Máme pro vás pár tipů na ty nejkrásnější vodopády v Chorvatsku. Kam se vydáte?

Krása, kterou můžete navštívit

Vodopády, scenérie, které berou dech, výlet, nová místa, to všechno můžete navštívit a zažít krásný výlet, na který budete vzpomínat. Chorvatsko má nejen krásné pláže, ale také disponuje velkou spoustou vodopádů na kilometr čtvereční. Chorvatsko je zkrátka neobjeveným rájem, který vás nadchne.

Vodopády Zrmanja

Zrmanja je řekla, která ústí do Jaderského moře a v uhličitém podloží vytvořila krásný kaňon, který je uznán jako chráněná významná krajinná oblast. Krásná a lidmi nedotčená příroda, krásná smaragdová voda. Máte rádi přírodu? Chcete si užít adrenalin raftingu, jízdu na kajacích nebo jen načerpat energii z přírody? Pak je to nejlepší místo pro vás.

Vodopády Mrežnica

Tato řeka protéká krásnou vnitrozemní krajinou. Nedotčená příroda láká mnoho návštěvníků z celého světa. Horní kaňon řeky Mrežnice je podle mnohých nejkrásnější úsek řeky, kde najdete necelou stovku vodopádů. Možná nejsou ty nejvyšší, ale jsou jedinečné a krásné, což je věc, kterou ocení spousta lidí.

Národní park Plitvická jezera

Asi neexistuje člověk, který by neznal Plitvická jezera nebo o nich minimálně neslyšel. Jde o nejnavštěvovanější národní park v Chorvatsku a je právem zapsaný v seznamu UNESCO. Najdete zde necelou stovku vodopádů, které jsou v různých velikostech, dřevěné lávky, které je spojují a díky kterým si můžete jednotlivé vodopády v klidu prohlédnout. Několik tras, které jsou různě členěny, nabízí krásnou procházku.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.