Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Jeden den ve Splitu – jak si jej můžete užít?
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: February 18th, 2021

Split je krásné místo, které bylo místem, kde vládl císař Dioklecián. Dneska zde již nevládne, ale Split se stal jedním z vyhledávaných a populárních turistických destinací v Evropě. Koná se zde velký evropský festival elektronické hudby, můžete obdivovat historické památky, místa, která jsou k vidění také ve filmech a seriálech. Také si jistě vychutnáte místní pekárny, které nabízí výborné a chutné místní pochutiny, restaurace, kavárny, bary. Každý si zde najde to své. Jste ve Splitu v rámci výletu nebo zde trávíte jeden den? Co všechno můžete ve Splitu vidět? Kam se můžete vydat?

Náměstí, kde to žije

Začít můžete například v centru města a to na náměstí Pjaca. Zde najdete mnoho kavárniček, které vás zvou k první ranní kávičce i odpolední siestě. Najdete zde také místní trh, kde prodávají ovoce i zeleninu. Barevnost, krása a výborné ovoce a zelenina, kterou prodávají příjemní místní lidé, vás bude bavit a také vám chutnat. Další zastávkou může být hlavní náměstí Peristil. Mnohdy o něm ani lidé nevědí, že jej navštívili. Najdete zde římské legionáře. V létě se zde v poledne koná krásná podívaná. Mění se stráž a také uvidíte císaře Diokleciána, který pozdraví svůj lid. Pro turisty je to velmi oblíbená atrakce.

Památka Splitu

Chcete vidět tu nejtypičtější památku ve Splitu? Pak najděte katedrálu svatého Duje, která zde stojí od 4. století. Jde o nejstarší katedrálu na světě, můžete vyjít na zvonici a nádherný výhled, který se vám naskytne je k nezaplacení. Navštívit můžete také Etnografické muzeum Splitu, který nabízí unikátní pohled na život místních, lidové zvyky i kroje. Za návštěvu stojí také Podzemní prostor Diokleciánova paláce, kde se můžete příjemně ochladit. Koupíte si zde tradiční suvenýry, podíváte se do podzemí a můžete poznat také místa, která se objevila v seriálu Hra o trůny.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.