Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Návštěva Dubrovníku – co určitě nevynechat?
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: December 24th, 2020

Chorvatsko má spoustu krásných míst, které stojí za návštěvu. O Dubrovníku se však i mezi Chorvaty říká, že je to perla Jadranu, je to jedno z velmi krásných míst, které určitě musíte navštívit, pokud se do Chorvatska rádi a často vracíte. Jeho krása nadchla v podstatě celý svět a i díky Dubrovníku se Chorvatsko těší velké oblibě, nejen českých, ale de facto všech turistů světa. Co v Dubrovníku určitě navštívit, když se do něj dostanete? Jaké krásy vám může, v rámci vaší dovolené, nabídnout? Tato perla Jadranu vám umí opravdu mnoho nabídnout.

Pláže, ale také historie

Dubrovník, ostatně jako snad většina měst a ostrůvků v Chorvatsku, které disponují plážemi, nabízí příjemné koupání v moři, odpočinek na pláži. Ostatně kvůli tomu jezdí do Chorvatska spousta turistů. Město však nabízí spoustu historických krás a dědictví, které si zamilujete. Milovníky historie i běžné turisty Dubrovník určitě uchvátí. Čím?

Městské hradby

Jste-li v Dubrovníku pouze na pár hodin nebo jeden den, pak určitě nesmíte vynechat procházku po městských hradbách. Kdo si je neprošel, nebyl v Dubrovníku. Jde o opravdový symbol města, který byl dostavěn v roce 1660, kdy se dokončila poslední pevnost bašta svatého Štěpána. Prohlídka zabere přibližně dvě až tři hodiny, takže si dejte na čas. V létě se to navíc neobejde bez dostatku tekutin a ochranu před sluníčkem. Musíte také počítat s turisty, kteří měli stejný nápad i se vstupným, které zaplatíte.

Staré město

Srdcem celého hlavního města je právě staré město. Zde se konají různé akce, lidé se zde potkávají, spousta turistů zde ročně stočí své kroky. Je na seznamu kulturního dědictví UNESCO. Obklopují jej hradby, takže můžete plynule přejít a užít si spoustu historie. Hlavní třída Stradun je místem, kde najdete ty hlavní památky – palác Spozů, kostel patrona Dubrovníku a další. Zde se konají důležité festivaly a oslavy, mimo jiné se zde oslavuje příchod nového roku.

Městská pláž

Chcete-li si i v Dubrovníku užít pláž a moře, pak zvolte pláž Banje. Městská pláž, která je volně přístupná, ovšem rozdělená na dvě části. Jednu využijí všichni, druhou jen ti, kteří si pronajmou lehátko.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.