Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Chorvaté – pro jaké vlastnosti se k nim budete rádi vracet?
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: December 12th, 2020

Pro své cesty pečlivě volíte jednotlivé destinace. Vybíráte místa, která jsou zajímavá, která se vám budou líbit, a v neposlední řadě zjišťujete také to, jací jsou obyvatelé a místní lidé. Protože i ti tvoří danou zemi. Samozřejmě se najdou v každé zemi ti, kteří ji nereprezentují úplně pozitivně, ale častěji se budete potkávat s těmi, kteří jsou rádi, že se mohou potkat s turisty. Každá země má své specifika a přesně takoví jsou i místní obyvatelé. O Angličanech se traduje, že nemají smysl pro humor, Polsko je zase zemí, kde jsou takřka všichni věřící, Španělé mají horkou krev. A co Chorvati? Proč jezdit na dovolenou právě sem?

Milý a veselý národ

Chorvaté jsou u mnoha lidí zapsaní jako milí, veselí a pohostinní lidé. Mnozí dobře vědí, že ubytování v soukromí kdekoliv v Chorvatsku často značí grilování makrel, místní rakija s domácími. Jací jsou Chorvaté ve skutečnosti? Také tak milý národ, jak se všude popisuje? Proč se těšit do Chorvatska? A proč se za nimi budete rádi vracet?

Jsou velmi přátelští

Ano, přátelskost mají lidé často v povaze a mnohdy je to znak všech, nebo většiny národů. V Chorvatsku se však setkáváte s ryzejší a možná i čistší přátelskostí. Zde jsou na vás lidé milí takřka na každém roku – v obchodě, na trhu, baru, na pláži i při chůzi na promenádě. Možná si řeknete, že je to jejich povinností, protože z turistů žije spousta z nich, ale jejich neustálý úsměv na tváři je ryzí.

Pohostinnost

Snad každý, kdo byl v Chorvatsku na dovolené a bydlel u místních, v soukromém apartmánu zažil, kdy přijde, nejčastěji paní domácí, s koláčem na přivítanou, rakijí, kterou si musíte dát ráno, v poledne i večer. Někteří dokonce pozvou na večerní grilování, udělají ryby, které umí fakt výrobně, připraví dárky na rozloučenou. A nedělají to kvůli práci, prostě jsou takoví.

Mají své tradice

Jejich národ je hrdý, rádi slaví jakýkoliv svátek, který se pojí s jejich historií, slávou. Mají své tradiční písně, tance a to umí všichni, ve městě i na vesnici. Jsou hrdí na své kořeny a tak by to mělo být.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.