Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Chorvatsko v zimě – proč jej navštívit v tomto ročním období?
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: January 6th, 2021

Cestování je převážně disciplínou, kterou provádíte v létě, nebo v době, kdy není takřka celosvětový zákaz cestování. Spousta lidí jezdí na dovolenou k moři, užívají si tepla, vody a slunečních paprsků. Jenže na dovolenou lze vyrazit i v zimních měsících. A nemusí to být daleká exotika, ale třeba všemi známé a Čechy tolik milované Chorvatsko. Během zimních měsíců je v Chorvatsku stále co k vidění. Také zde můžete zažít spoustu věcí, které během letních měsíců jistě neuvidíte. Proč se tedy do Chorvatska vydat v zimě?

Není to jen o moři

Chorvatsko disponuje spoustou ostrovů a má co nabídnout i během zimních měsíců, v době, kdy teploty nejsou okolo třicítky, a nemusíte jen ležet na pláži. Užít si můžete teplejší počasí, než u nás, adventní trhy, menší festivaly, které se konají v některých městech, svařené víno a mnoho dalšího. Proč v zimě do Chorvatska zavítat?

Příjemné počasí

Hledáte neustále možnost, jak se ohřát? Venku je zima, není příjemné být dlouho venku, jinak zmrznete. Středomořské klima je známé tím, že zde panuje mírná zima. A právě v Chorvatsku neklesnou teploty obvykle pod pět stupňů, což je příjemnější, než zimy u nás.

Adventní trhy

V Chorvatsku v zimě můžete navštívit několik festivalů a karnevalů, které vám dají možnost zjistit, jaká je místní kultura, potkáte spoustu lidí a také budete mít možnost ochutnat speciality, které se k danému regionu vážou. Zimní festivaly a adventní trhy přidávají městu a místům nádhernou atmosféru, kterou si zamilujete.

Sklizeň mandarinek

Mandarinky dostanete ke koupi i v našich obchodech, ale jak známo, ovoce z cizích zemí, především tam, kde rostou, chutná vždy o něco jinak a lépe, než tomu je z dovozu. Na konci září, ale třeba také na podzim i v zimě je ideální doba, kdy si vyzkoušet sběr mandarinek. Okolí Dubrovníku disponuje místy, kde se můžete do sklizně aktivně zapojit a vyzkoušet, jak chutnají tyto mandarinky.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.