Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Plavba po moři? Vyzkoušejte plachetnici, která vznikla v Chorvatsku!
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: January 24th, 2021

Láká vás dovolená na lodi, ale ty, které jsou menší, obvykle nepřináší tolik prostoru a často se na moři pohupují, což je přirozené, ovšem pro některé žaludky nepříjemné. Mnoho lidí si také připadá na větší lodi bezpečně a cítí jistotu, která u těch menších chybí. Výlet na lodi, to možná ano, ale být na ni třeba tři a více dní? Přitom Titanic a jiné velké lodě vypadají tak majestátně, dovolená zde by mohla být jednou z těch, které přinesou nevšední zážitek. Ale o tom se normálním smrtelníkům může nechat jen zdát. Nebo ne?

Vlny Jaderského moře

Podobnou plavbu může poskytnout také nová úžasná loď, která by měla slavnostně vyplout na jaře 2021. Tato luxusní loď ponese název Golden Horizon, což v překladu značí Zlatý obzor. V rámci plavby uvidíte opravdu krásné obzory a výhledy. Tato loď sice nebude pravděpodobně plout po chorvatských mořích, ale je s ním velmi pevně a úzce spjata. Její výroba totiž probíhala v Chorvatsku, přesněji ve Splitu. Jde takřka o přesnou repliku lodě France II.,která vznikla v roce 1913. Tato plachetnice se bude pyšnit a honosit titulem největší tradiční plachetnice na světě. Zatoužili jste i vy vyjet si na takové plachetnici?

Luxusní plavba

Vznik plachetnice má na svědomí britská společnost a má velmi ambiciózní plán – vyplout prvního května 2021. Plavit se bude ostrovy, které patří ke Skotsku a Anglii. Následně má velmi ambiciózní plány, kdy ji čeká plavba kolem Islandu, Norska, Dánska, Španělska a Portugalska. Také by měla plout po námořní hedvábné stezce z Dubrovníku přes Suezský průplav, následně do Jakarty a dokonce i na Bali. A to není všechno, také navštíví Egypt, Saudskou Arábii nebo třeba i Indický oceán. Plavba by měla trvat od sedmi do čtrnácti dní. Aktuálně má své místo v loděnici, která se nachází ve Splitu.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.