Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Krásné chorvatské ostrovy – kam se vydat na dovolenou?
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: December 6th, 2020

Dovolená v Chorvatsku je takovou českou klasikou a mnoho lidí má pocit, že se postupem času země u Jadranu stala jeho „druhým domovem“. Každý kout, kámen i hospůdku dobře znáte, jezdíte na místa, kde vás místní znají jménem, a vy víte, kde si dáte dobrou pizzu, která pekárnička otevírá jako první i to, kde mají nejlepší zmrzlinu. Jste rádi tam, kde to znáte? Nebo naopak, chcete rok co rok poznávat nová místa, zvyky a lidi? Máte pocit, že v Chorvatsku jste byli už opravdu všude? My vám představíme pár ostrovů, které jste možná nenavštívili.

Ostrovy, kam se musíte podívat

Pokud je vaší cílovou destinací právě Chorvatsko, pak věřte, že jste ho ještě zdaleka celé neprocestovali. Chorvatsko je známé jako země ostrovů, ale různé chorvatské ostrovy se neumí dohodnout na jejich konečném počtu – některá čísla se liší dokonce o celé desítky! Kde najít své soukromí nebo prázdninový ruch a noční život?

Klidné místo plné pohody

Přesně takový je ostrov Cres, který se pyšní označením jeden z největších ostrovů. Nejste zrovna fanoušci hluku, nočního života, spousty lidí a večírků na promenádách? Pak je Cres tím pravým místem. Najdete zde krásnou pláž Slatina, která je oblázková, stromy přinesou příjemný stín. Milovníci historie zde najdou starověká opevnění, krásné a malebné vesničky, které lákají k zastavení.

Ostrov s národním parkem

Dugi Otok je chorvatský ostrov, v překladu dlouhý ostrov, jehož část je chráněna. Nachází se zde národní park, který také stojí za návštěvu. Najdete zde velmi krásné pláže, které přímo vybízejí ke koupání nebo k vodním sportům. Do zálivu Telašćica občas připlavou také delfíny, pokud budete mít štěstí, zažijete nevídaný zážitek.

Nádherná příroda a úzké uličky

Ostrov Krk nabízí spoustu krásy, kterou se můžete kochat. Nádherná příroda, ticho, které protnou cikády, vůně borovic a příjemné pláže lákají k návštěvě. Zatoužíte-li po lidech a typickém městském mumraji, navštivte Bašku nebo Krk. Charakteristické jsou pro tento ostrov také úzké uličky, které nadchnou všechny – pozor, někdy se v nich můžete lehce ztratit.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.