Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Důvody, proč při návštěvě Chorvatska nevynechat město Záhřeb
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: November 27th, 2020

Možná Záhřeb nemá Jaderské moře ani pláž, ale atmosféra, kultura a historie chorvatského hlavního města okouzlí každého. Na rozdíl od ikonických evropských měst, jako je Paříž a Řím, není Záhřeb okamžitě rozeznatelný, což znamená, že si užijete jeho objevování, aniž byste cítili tlak na zaškrtnutí nejznámějších památek.

Od své fascinující architektury po nedaleké přírodní přístavy – nemluvě o kávové scéně – má toto podceňované evropské hlavní město něco pro každého. 

Fascinující město

Na rozdíl od většiny západoevropských hlavních měst je panoráma Záhřebu fascinující směsicí klasické rakousko-uherské architektury a drsných socialistických struktur. Mezi nejtypičtější budovy města patří ikonická barevná střecha kostela svatého Marka a dvojité věže záhřebské katedrály, které se tyčí nad chorvatským hlavním městem.

Na rozdíl od dlážděných ulic starého města starého města lemovaných zdobenými staletými budovami je Novi Záhřeb domovem ostře brutální a modernistické komunistické architektury a betonových konstrukcí postavených v době Jugoslávie.

Chorvatská kávová kultura

Závislí na kofeinu budou ve svém živlu v chorvatském hlavním městě. V Záhřebu je nekonečná řada kavárenských teras plná lidí, kteří popíjejí kávu.

Zatímco mnozí rádi sedí a dívají se na svět kolem, v Chorvatsku je káva především o socializaci. Sociální role kávy je zásadní, ať už jde o dobývání přátel nebo podnikání. A na rozdíl od mnoha rušných měst není káva jen rychlým vyzvednutím, ale událostí, jen se pije za stolem v kavárně a nikdy ji neodnáší.

Přírodní krásy

Pro ty, kteří milují pobyt v přírodě, nabízí Záhřeb mnohem víc než jiné průměrné evropské město. Hora Medvednica, která se tyčí nad chorvatským hlavním městem, nabízí přirozený únik pro místní obyvatele, kteří přicházejí obdivovat krásný výhled na Záhřeb. 

Pokud turistika není vaší oblíbenou činností, můžete strávit letní den na slunci u jezera Jarun nebo se procházet po parku Maksimir.

Muzeum

Každé evropské hlavní město má několik velmi působivých muzeí umění a historie, ale jen málo z nich má svérázné pojetí jako Muzeum rozbitých vztahů.

Zpočátku umělecký projekt mezi dvěma umělci se sídlem v Záhřebu poté, co se rozpadli, výstava cestovala po světě několik let, než se stala nejneobvyklejším městským muzeem. Od starého záznamu vinné révy po toustovač, každá zdánlivě pozemská vystavená položka přichází s emocionálně nabitým příběhem o ztracené lásce. 

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.