Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Jak procestovat Chorvatsko za jeden týden 2
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: November 15th, 2020

5 den: Vis Island

Protože pozdě v odpoledních hodinách chytíte trajekt zpět do Splitu, vezměte si kávu a nějaké pečivo, protože si nesmíte nechat ujít krásné místo na ostrově – pláž Grandovac.

Grandovac je 20 minut chůze od vesnice Kut, kde projdete kolem krásné ostrovní zeleně a malebných starých kamenných vil. Udělejte si čas a bavte se historií a přírodními krásami ostrova.

Křišťálově čistou zátoku a oblázkovou pláž chrání před vánkem krásný les tamarišek a borovic, který nabízí dostatek stínu.

Pokud máte pocit, že potřebujete něco jiného než mořské plody, zastavte se v pizzerii Karijola a dejte si něco k jídlu na zpáteční cestě městem, než naskočíte na trajekt zpět do Splitu.

6 den: Národní park Plitvická jezera

Národní park Plitvická jezera je tvořen 16 krystalickými jezery, která se do sebe valí řadou nádherných kaskád a vodopádů. Kolem a napříč tekoucí vodou se vinou dřevěné lávky, stejně jako stezky hustými borovicovými lesy, které vedou od jezera k jezeru. 

Prozkoumat všechna jezera pěšky trvá asi šest hodin, ale pokud nemáte chuť prozkoumat celý park, můžete si vybrat buď horní nebo dolní část jezera, z nichž každá trvá asi dvě hodiny.

V Chorvatsku existuje mnoho krásnějších národních parků (také Krka je krásná), ale Plitvice poskytují dokonalou chuť ohromující scenérie země.

Den 7: Split

Protože včerejšek byl dlouhý den, pravděpodobně si budete chtít ráno odpočinout. Doporučujeme procházku dolů na pláž Bavice, kde si můžete dát cappuccino se skvělým výhledem na Caffe Bar Žbirac.

Jakmile se budete cítit připraveni začít den, zamiřte k Marjan Hill. Budete chtít věnovat alespoň několik hodin pohodové túře po kopcích. Po celou dobu je spousta stinných laviček, které jsou ideální pro odpočinek a užívání nádherných panoramatických výhledů.

Po túře se vydejte do malé kavárny na úpatí turistické stezky. Je to skvělá odměna po dlouhém dni na nohou a ideální místo k oslavě chorvatského dobrodružství.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.