Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Nejkrásnější ostrovy Chorvatska 2
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: October 27th, 2020

Nejlepší chorvatský ostrov pro jednodenní výlety do Dubrovníku: Lokrum

Oblíbeným cílem jednodenních výletů místních obyvatel Dubrovníku, kteří chtějí uniknout davům, je Lokrum jakousi plovoucí botanickou zahradou. Ostrov je pokryt neuvěřitelnou sbírkou dubů, borovic, olivovníků, obřích agáv a vzácných středomořských rostlin.

Dopřejte si dopoledne plavání na moři a nasáknutí středomořským sluncem. Odpoledne pak můžete prozkoumat zničený benediktinský klášter na ostrově. Věnujte zvláštní pozornost harmonogramu trajektů.

Nejlepší chorvatský ostrov s rozmanitou krajinou: Rab

Rab je v Kvarneru proslulý svou rozmanitostí. Borové lesy, zlaté pláže, bílé oblázky, vysoké útesy, olivové háje a zvlněná obdělávaná pole – ať už hledáte cokoli, na Rabu to najdete. Hlavním sídlem na ostrově je pomyslně pojmenované Rab Town, stará kamenná vesnička postavená kolem čtyř elegantních zvonic.

Rab v létě přitahuje velké davy lidí, ale mimo sezónu si můžete užít mírné počasí, půvabné kamenné uličky a oblázkové pláže.

Nejlepší hornatý chorvatský ostrov: Kornati

Kornatské ostrovy jsou vlastně mini-souostroví samy o sobě, postavené z asi 130 malých ostrovů a útesů a skalních výchozů. Vizuálně jsou to jedny z nejkrásnějších a nejpozoruhodnějších ostrovů v regionu. Jsou většinou tvořeny vápencovými ostrohy, rozptýlenými olivovými háji a nedotčenými plážemi vedoucími dolů do tyrkysového moře.

Byla zde lidská obydlí již od neolitu, ale kvůli následnému odlesňování jsou ostrovy nyní obydlené. Popadněte partu a připravte se na to, že se budete cítit jako poslední lidé na Zemi.

Nejlepší chorvatský ostrov pro páry: Vis

Dokonce i pro místní obyvatele je Vis tajemným místem. Je to jeden z nejvzdálenějších ostrovů od chorvatské pevniny a mnoho své nedávné historie strávil jako jugoslávská vojenská základna. Cizinci nemohli ani ji navštívit až do roku 1989. Ale tato izolace skutečně pracovala v jeho prospěch, protože Vis unikl hodně moderního vývoje v druhé polovině 20. století (dokonce i místní obyvatelé se vrátili na pevninu).

Nyní je to nedotčený ráj, plný malých vinic (Vis je domovem proslulého vugavského bílého vína), křišťálově čisté vody a dvou nádherných městeček, Visu a Komiža.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.