Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Nejkrásnější ostrovy Chorvatska 1
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: October 22nd, 2020

Jaderské moře je největším lákadlem Chorvatska. Voda v něm je jasná, temně modrá, je tak malebná, že se dá těžko vyjádřit slovy.

Tento nádherný region je domovem více než 1 000 ostrovů (z nichž necelých 50 je obydlených). Není tedy divu, že může být těžké zúžit, kam jít. Ať už se chystáte na jednodenní výlety nebo surrealistické scenérie, párty nebo klidnou atmosféru, můžete si být jisti, že v Chorvatsku je ostrov, který vám bude vyhovovat.

Nejlepší ostrov na párty a zábavu: Hvar

Na Hvaru vás zaujme pohled na mnoho jachet za milion dolarů. Ostrov se v posledních letech stal hřištěm pro bohaté a slavné, ale díky cenově dostupnému trajektu z nedalekého Splitu (a široké nabídce ubytování na ostrově) není pro průměrného cestovatele mimo dosah.

Akvamarínové vody a starobylé osady jako Stari Grad jsou hlavními lákadly, ale vypravte se do dálky a budete odměněni zvlněnými levandulovými poli, soukromými vinařstvími, izolovanými vesničkami a malými zátokami bez turistů v dohledu.

Nejlepší chorvatský ostrov pro blízkost pevniny: Korčula

Korčula je asi tak blízko, jak se můžete dostat na pevninu, a přitom stále technicky být na ostrově. Je to také nejvíce osídlený ostrov v chorvatském souostroví, ale to znamená jen klasičtější chorvatskou architekturu k prozkoumání. Jeho hlavní město, také pojmenované Korčula, je známé jako Malý Dubrovník pro své terakotové střechy a fotogenické umístění na okraji tyrkysového ostrohu.

Toto je ostrov pro oenofily, víno se zde vyrábí z nejlepších hroznů (vyhledávané hrozny pošip rostou téměř výhradně na Korčule). Přidejte písečné pláže a ohromující renesanční architekturu (katedrála svatého Marka je nutností) a máte perfektní ostrov k trávení dovolené.

Nejlepší chorvatský ostrov pro nedotčenou zeleň: Mljet

Tam, kde je Korčula osídlena, je Mljet divoký a nezkrotný, pravděpodobně nejzelenější ostrov na dalmatském pobřeží. Není divu, že se říká, že zde Odysseus strávil sedm let (šťastný člověk). Několik izolovaných vesnic lpí na pobřeží a tam jsou jedna nebo dvě vinice trochu dále do vnitrozemí, ale hodně ostrova zabírá národní park Mljet.

Pokud byste chtěli kousek Chorvatska, jaký kdysi byl (mluvíme o prehistorických, nejen před 20 lety), toto je to správné místo. Dvě solná jezera na ostrově jsou neuvěřitelně krásná a uprostřed jednoho z nich, Veliko Jezero, je dokonce malý benediktinský klášter.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.