Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Jak si užít výlet do Splitu 1
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: October 8th, 2020

Pokud se chystáte do Chorvatska, jistě máte v plánu navštívit nádherné město Dubrovník. Split je turisty často neprávem opomíjen, i když má toho turistům hodně to toho co nabídnout.

Úchvatné pláže

Vzhledem k jeho pobřežní poloze by to měla být zřejmá aktivita číslo jedna.

Existuje několik písečných pláží (pro Chorvatsko velmi vzácných), ze kterých si můžete vybrat poblíž centra Splitu.

Pláž Bavice je jednou z nejoblíbenějších pláží ve Splitu. Podél hráze je několik barů a restaurací, ale oblast skutečně ožívá po západu slunce, když si můžete užít přímořského nočního života pod hvězdami. Naproti tomu Pláž Firule je menší pláž oblíbená rodinami; jemný písek a mělká voda jsou skvělé pro malé děti.

Pláž Kasuni, pláž Kastelet a pláž Jezinac jsou fantastické možnosti v jižní části kopce Marjan. Ačkoli jsou mírně mimo Split, snadno se k nim dostanete autem nebo lodí. Bonus: v okolí je spousta možností výběru jídla a pití.

Prozkoumejte staré město Split

Split je nádherná dichotomie starého a nového, kde se daří desítkám barů a restaurací hned vedle nejpůsobivějších římských ruin na světě.

Splitské Staré Město získalo klasifikaci světového dědictví UNESCO v roce 1979. Diokleciánův palác je nejvýznamnější dominantou Starého Města a dominuje celé oblasti. Rozsáhlá historie se rozšiřuje všemi směry, s úzkými průchody, které dávají „díře ve zdi“ zcela nový význam. 

Nezapomeňte se podívat na Jupiterův chrám: poslední ze tří chrámů, které zůstaly stát ve zdech paláce. Katedrála svatého Dominika byla paradoxně původně postavena jako mauzoleum pro Diokleci (slavný pronásledovatel křesťanů). Je to nejstarší katolická katedrála na světě, která se dodnes používá ve své původní struktuře. Rozhodně stojí za návštěvu.

Odjeďte do Starého Města přes Porta aenue (Brass Gate), který se nachází na jižní zdi paláce, a odpoledne se zavřete na slavné promenádě u přístavu Riva – Split. Ideální místo k odpočinku a ochlazení.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.