Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Měli byste jet do Chorvatska jen kvůli umělecké scéně 2
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: September 27th, 2020

Kreativní mix Rijeky

Podél severního pobřeží je nejvíce podceňované chorvatské město plné umělecké energie. Většina návštěvníků prochází přístavním městem Rijeka na cestě k oblíbeným ostrovům Krk a Cres, ale milovníci umění by měli u tohoto místa s více texturami zabrzdit.

Kdysi drsné nábřeží se transformuje, protože mola a lodě jsou přetvářeny na moderní restaurace, hotely a špičkové umělecké prostory. Toto je místo, kde můžete ochutnat rockovou a punkovou scénu. Plakátové akce pokrývají město a představují spektrum přehlídek spolu s inovativním designem.

Podívejte se na sbírku hudebních plakátů v muzeu moderního a současného umění a zachyťte živou show ve známém klubu Tunel, atmosféricky umístěný pod železnicí. A pokud se koná show v Hartera Paper Factory, bývalé průmyslové zóně, která se stala hotspotem umění, najděte si cestu tam.

Nenechte si ujít Kantrida Aquatic Center, hned za městem. Úžasně moderní design je důkazem toho, že Rijeka je umělecká, dokonce i ve sportu.

Nevynechejte Záhřeb

Hlavní město Chorvatska, Záhřeb, nabízí závratnou škálu muzeí, galerií, hudby, divadla a tance. Můžete se ponořit hlouběji do geniality Meštroviće v jeho ateliéru, kde jeho rané dílo předvádí komplexní sbírka kusů bronzu, kamene a dřeva.

Nedaleko najdete jednu z nejvíce evokujících uměleckých sbírek v zemi. Chorvatské muzeum naivního umění je věnováno dílům primárně spojeným s autory samouk. Po návštěvě si všimnete obrovských vajec po celém městě, které slouží jako plátno pro charakteristicky živé barvy.

Navštivte uznávané Museum of Broken Relationships. Zvláštní prostor, vytvořený místními umělci Olinkou Višticou a Draženem Grubišićem, obsahuje sbírku intimních příběhů pocházejících z davu, zahrnujících obyčejné předměty zanechané po skončení vztahů. Na oblíbené džíny se nikdy nebudete dívat stejně.

Využijte kreativní energii města podél ulice Marticeva, epicentra vznikající designové čtvrti. S otevřením každé nové galerie a uměleckého místa Záhřeb hlasitěji prohlašuje svůj titul za chorvatské hlavní město umění a nabízí návštěvníkům krásný důvod k návštěvě.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.