Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Méně známé Chorvatsko: Úžasná místa, kde se můžete vyhnout davům 2
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: September 15th, 2020

Novigrad

Novigrad je malá ospalá rybářská vesnice na severní Istrii. Vzhledem k tomu, že se nachází mezi dvěma většími letovisky, je turisty často přehlížen.

S komunitou méně než 4 000 lidí je malá velikost Novigradu přesně to, co hledají milovníci klidu. Není zdaleka tak plný jako sousední města, ale rozhodně mu nechybí zábava a skvělé jídlo.

Centrum města je kompaktní a táhne se necelý kilometr, ale můžete si užít několik otevřených zelených ploch, ať už si chcete odpočinout v jednom z městských parků, nebo se projet na kole k háji olivovníků a vinic.

Pag

Pag je ostrov, který je spojen s pevninským Chorvatskem mostem, ale stále si zachovává velmi jedinečnou a samostatnou vlastní kulturu.

Nejlepší část? Dobře, možná ne nejlepší, ale jedna z mých oblíbených věcí je sýr. Dramatická krajina je poseta stády místních ovcí, které se pasou na bylinách a travinách, což dodává jejich mléku (a tedy sýru) neuvěřitelně výraznou a lahodnou chuť. Pokud se vám podaří dostat do rukou nějakého P aški sira (pagský sýr), nebudete zklamáni. A víte, co se sýrem hodí? Pagova lahodná bílá vína.

Není to všechno ovce a sýr. Jak je nepravděpodobné, jak se může zdát z prvních dojmů, Pag se stal nadcházející klubovou mekkou s pláží Zrće, což je letní horké místo pro noční život.

Korčula

Malý ostrov s vinicemi, olivovými háji, plážemi a nádherným starým městem je Korčula – bohatá na chorvatskou kulturu. Ať už si chcete prohlédnout dětský domov Marca Pola nebo se zúčastnit prastarých obřadů a lidových tanců, starověké tradice jsou na Korčule živé a zdravé.

Po strávení pouhých pěti minut s místní komunitou budete opravdu mít pocit, že jste ustoupili v čase.

Jako šestý největší ostrov na Jadranu má Korčula tři důležitá města, o kterých je třeba vědět: město Korčula, největší a hlavní kulturní a ekonomický uzel na ostrově; město Blato, které se nachází ve vnitrozemí a je domovem některých z historicky nejvýznamnějších událostí na ostrově; a město Vela Luka na západním cípu ostrova, kde se nachází hlavní námořní přístav s pohodlným spojením trajektem a charterovou lodí.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.