Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Méně známé Chorvatsko: Úžasná místa, kde se můžete vyhnout davům 1
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: September 8th, 2020

Od neuvěřitelné kuchyně až po ohromující přírodní krásy – a k tomu všemu příznivý kurz měny – je snadné pochopit, proč je Chorvatsko tak lákavé. 

Chorvatsko navštíví více než 12 milionů turistů a je na cestě ke zdvojnásobení těchto čísel. Skvělá zpráva pro Chorvatsko, ale ne tak přitažlivá pro ty, kteří si chtějí užít dovolenou, aniž by se museli stresovat davy lidí. Split a Dubrovník budou v hlavní sezóně vždy nabité, existuje spousta dalších méně známých, ale stejně krásných destinací, kde si můžete užít vše, co Chorvatsko nabízí.

Vis

Vis, stejně jako většina míst v Chorvatsku, má fascinující historii. Je nejvzdálenější ze středodalmatských ostrovů a sloužil jako vojenská základna pro jugoslávskou armádu – a byl tedy odříznut od zahraničních návštěvníků – od padesátých let do roku 1989. Izolace ho nechala po celá desetiletí nedostatečně osídlena. Je to autentické, klidné a tiché místo.

Zatímco gurmánské lahůdky a místní vína rozhodně dodávají pocit lenivosti, není zde co dělat. Navrhuji navštívit jednu z mnoha místních vinic nebo se vydat na exkurzi do slavných „Modrých jeskyní“ u pobřeží Komiźy na západní straně ostrova.

Poreč

Poreč (poor-ich) je starověké římské město, které je téměř výhradně věnováno špičkovým letoviskům a plavbě, takže je o něco turističtější než Pula nebo Novigrad, ale stále podstatně méně rušné než Split nebo Dubrovník.

Je to především rodinná destinace, ale existují skvělé možnosti nočního života, které uspokojí i „velké děti“. Pro venkovní typy existuje propojená cesta běžeckých a cyklistických stezek podél nábřeží, procházející kolem stinných borových lesů, pláží a spousty restaurací.

Bohatá historie a kultura, hlavní místo města, biskupský komplex Eufraziovy baziliky, je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO. Mezi další historické pamětihodnosti patří římské chrámy a středověké městské hradby a pevnosti.

Pula

Pula se nachází na Istrii, poloostrově ve tvaru srdce v severozápadním Chorvatsku, jižně od Slovinska. Istrie, která se obvykle označuje jako „Toskánsko Chorvatska“, je region složený z ohromujících přírodních krás a uznávané gastronomie.

Dříve římská základna, středobodem Puly je její pozoruhodně zachovalý římský amfiteátr. Jako jeden z větších přístavů pro přepravu je Pula do značné míry komerčním městem na stavbu lodí, ale neobětovala žádné kouzlo malého města. Procházka po Starém Městě kolem restaurací vás uchvátí svou atmosférou.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.