Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Turisté v ulicích jen v plavkách? V Chorvatsku už je to přestupek!
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: August 22nd, 2020

Léto a dovolená u moře pro vás znamená minimum oblečení, nejčastěji na sobě máte plavky, nosíte je během celého dne na pláži? Na oběd nebo procházku městem se však raději převléknete, minimálně přes sebe přehodíte šaty, tričko, sukni nebo kraťasy? Někteří tuto situaci neřeší a bez problémů jdou do jídelny v hotelu v plavkách, do obchodů, restaurací nebo jen tak se projít po městě či ulici. Jsou na dovolené, tak co by to řešili. A dnes jsou plavky stále menší a menší, zakrývají stále méně a méně. Tuto situaci se rozhodli v Chorvatsku. Jak?

V plavkách dostanete pokutu

Některé země přistoupily k tvrdým pokutám. Některá místa v Thajsku, Bali nebo třeba některé ostrovy a místa v Chorvatsku. Právě ti se rozhodli proti takovýmto polonahým turistům bojovat pokutami za to, že se promenádují v plavkách. Za přílišné odhalení tak můžete dostat pokutu a to od pěti set do sedmi set eur, což je v přepočtu něco okolo třinácti do osmnácti tisíc korun. To se vám pak ta dovolená poněkud hodně prodraží. Podle místních se turisté neumějí chovat a berou za naprostý standard, že když platí, mohou všechno. Procházet se v plavkách, nechávat všude okolo odpadky nebo jít nakoupit do supermarketu jen v bikinách.

Téma, které hýbe světem

Turisté se rozdělili na dva tábory. Jedni berou v potaz to, že se prostě musí obléknout, když jdou do obchodu, nechtějí se vystavovat jen v plavkách. Jiní zase nechápou, proč by se na dovolené měli omezovat, v potaz neberou to, že tím pohoršují místní obyvatelé. Přitom kdyby se zrovna ve vašem městě nebo v Praze turisté procházeli v plavkách, rozhodně by to nebylo všem příjemné. Navíc, někteří turisté se fotí v plavkách u kostelů, chrámů a jiných památek, což je pro některé země zneuctění jejich kultury.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.