Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Krásy Chorvatska – jaké ostrovy můžete navštívit?
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: August 15th, 2020

Jezdíte na dovolenou do Chorvatska už roky a máte pocit, že ho znáte jako své boty? Víte, kde co je, Chorvatsko se vám zdá stejné, mnozí mají v místě, kam pravidelně jezdí už nějaké své kamarády a známé, takže se vrací nejen k moři, ale také za svými přáteli. Někdy si říkáte, že by to chtělo tuto zemi poznat zase jinak? Tvrdíte, že Chorvatsko znáte, ale přitom jste viděli dva, možná tři nejznámější letoviska? Poznejte chorvatské ostrovy a pobřeží, najděte skryté poklady. Plánujete dovolenou na ostrovech Chorvatska? Který bude ten nejlepší? Kam se vydávat na své dovolené a poznávat tak Chorvatsko z trochu jiné stránky?

Chcete zažít romantiku?

Pak zvolte chorvatský ostrov Mljtet. Právě zde se totiž, podle legendy objevovala nymfa Kalypso a bájný Odysseus. Tento ostrov oplývá vskutku nádhernou přírodou, která učaruje každému, nejen těmto bytostem. Bohatá vegetace, pobřeží, které je krásně členité a zálivy s krásným benediktýnským klášterem na ostrůvku celou romantiku jen dotvoří.

Chcete být novými objeviteli?

Či případně chcete jen jít po jeho stopách? Četli jste některou z knih Marca Pola a učarovalo vás, co všechno zažil? Můžete zavítat k jeho rodnému domu, který je na Korčule. Tento ostrov má opravdu dlouhou a širokou námořnickou tradici, takže kromě toho se můžete při procházkách kochat krásnými hradbami a starým městem.

Milujete levandule?

Hvar je jedním z ostrovů, který lidé často navštěvují. Je to také ostrov, který rády obývají celebrity, a tedy se zde najde dostatek luxusu a vína. Jste milovníky levandulí? Ta vůně, krásné fialové rostlinky a vaším snem je vidět taková pole naživo, alespoň jednou? Pak vyrazte na Hvar právě v červnu, kdy se tento ostrov halí do fialové barvy a nádherná vůně prostupuje celým ostrovem. Objevují se zde přímo túry pro pěší turisty s průvodcem po těchto polích.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.