Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Cesta k moři – jak to bude v letošním roce?
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: August 8th, 2020

Celá situace s koronou má vliv na opravdu spoustu lidí. Hospodští, majitelé restaurací, penzionů, obchodů s oblečením, drobnostmi a také kultura a další odvětví. Je nutné přehodnotit situaci a zamyslet se nad tím, jaká bude turistická sezóna. Spousta lidí plánovala cestu do zahraničí, dovolenou u moře, v horách, prodloužený víkend v některém velkém evropském městě a podobně. Kdoví, jak se hranice otevřou, každá země přijme svá pravidla, v každé zemi probíhá nemoc jinak. Lidé se chystali k moři a nyní řeší, zda se dostanou „alespoň“ do Chorvatska. Půjde to? Jak to bude dál s hranicemi?

Neustálé změny

Situace se mění snad ze dne na den. To, co platilo v pondělí, už nemusí platit v úterý a podobně. Rozvolňování jde ve vlnách a s ním jde také ruku v ruce jednání o tom, jak se hranice otevřou, s kým se otevřou a hlavně kdy. Některé země chtějí k sobě přivést turisty, proto se snaží vše rychle připravit, někteří se stále bojí. Co se hranic, nejlépe na tom je jednání s Rakouskem, kde se hranice s Českou republikou otevřely už před pár dny. Jak to bude mít naše země, se dozvíme v nejbližších dnech. Podmínky se musí zkoordinovat, aby vše vyhovovalo a bylo bezpečné.

Rizikové a nerizikové

Naši poslanci chtějí země rozdělit na rizikové a nerizikové. Asi s největší pravděpodobností se lidé v létě nepodívají do Španělska nebo Itálie. V té nerizikové bude pravděpodobně Řecko nebo Chorvatsko. Letní dovolená však bude letos jiná, než jsme zvyklí. Budou platit různá omezení a to jak na plážích, v restauracích tak například v centrech města. Rozestupy, zvýšená bezpečnost, hygiena a eliminace shromažďování lidí, to budou asi omezení, která budou doprovázet letošní dovolenou a možná právě tu v Chorvatsku.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.