Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Chorvatsko – jakými památkami či jinými tipy může ještě překvapit?
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: July 8th, 2020

Dovolená v Chorvatsku je tak trochu český standard, snad každý Čech byl minimálně jednou v Chorvatsku. Někdo řekne, že tedy pojedou na dovolenou „alespoň do Chorvatska“, když už ne za jinou exotikou, někdo právě zde našel svůj druhý domov a vrací se zde rok co rok. Možná jen na jedno místo, kde už to pomalu zná jako své boty, možná se snaží poznat celé Chorvatsko a v tom pomáhají rozmanité ostrovy a ostrůvky, kterých je v Chorvatsku opravdu mnoho. Kam se vydat v Chorvatsku když nechcete jen ležet na pláži nebo si užívat večerní promenádu? Můžete vyzkoušet jeden z tipů, který vám nyní přinášíme!

Neandertálské muzeum Krapina

Toto muzeum najdete v Krapině a jde o jedno z nejlepších muzeí, které se zaměřují na pravěk a to v Evropě. Nacházejí se zde jedny z největších světových nálezů, co se neandertálské kultury týče. Na obrovské ploše 1200 metrů čtverečních si najde každý to své, dospělí i děti. Máte-li rádi kulturu a zejména pravěk, pak je to ideální místo pro vás.

Středomořští tuleni

Jste milovníky tuleňům, a když máte možnost, rádi je pozorujete? Nebo si jednoduše chcete užít zážitek, který se vám asi hned tak nepoštěstí? Kdysi právě středomořští tuleni obývají celé Středozemní moře. Dnes je najdeme jen na pár místech. A jedním z nich je také poloostrov v Chorvatsku zvaný Kamenjak. Ten je plný skalnatých pláží a leží necelých dvacet kilometrů od města Pula.

Červánky v Zadaru

Nejslavnější režisér hororů Alfred Hitchcock o Zadaru řekl, že zde viděl nejkrásnější západ slunce nejen v Evropě, ale rovnou na celém světě. Najdete zde například nádherné Mořské varhany, ale právě také ony červánky. Jste-li poblíž, určitě si najděte jeden večer k tomu, abyste tuto krásu viděli na vlastní oči.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.