Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Dubrovník: Prozkoumejte jedno z nejkrásnějších míst Chorvatska
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: June 22nd, 2020

Přístavní město nacházející se na jihu Chorvatska, které nenabízí nejen krásnou přírodu, oblázkové pláže, ale i řadu jedinečných historických památek, to je Dubrovník. Nejmalebnější město Dalmácie leží na části pevniny vyčnívající do moře a nad městem drží stráž holá vápencová hora Srd. Poznejte i vy krásy chorvatského Dubrovníku.

Perla jihu

Městské opevnění Dubrovníku stoupá přímo od břehu moře a nechybí ani mohutná věž a úchvatná pevnost Minčeta. Staré město je již od roku 1979 zapsáno v seznamu světového kulturního dědictví UNESCO. Projděte se kolem velkolepých hradeb či vyšplhejte přímo na ně. Poskytnou vám krásný výhled do okolí. Historie těchto stěn sahá až do 9. století. Celé město je přitom obklopeno dvěma kilometry hradeb.

Historickou atmosféru města samozřejmě dotváří řada katedrál, kostelů, klášterů a historických budov. Mezi ně patří i Dubrovnická katedrála z 18. století. Zmínit musíme i Františkánský klášter a muzeum. Naleznete zde klášter ze 14. století, historickou lékárnu a malé muzeum. Kochat se můžete i jedinečným palácem Sponza.

Kašna Onofrio

Ve městě jistě narazíte na kašnu Onofrio, jednu z nejznámějších památníkem Dubrovníku. Postavena byla v roce 1438 jako součást vodovodního systému. Kašnu zdobí na 16 vyřezávaných masek, z jejichž úst vytéká voda.

Ostrov Lokrum

Z městského ruchu můžete vyrazit na ostrov Lokrum, na který se dostanete po 10 minutách plavby trajektem. Zalesněný ostrov nabízí možnost pro odpočinek i koupání, i když jsou zde převážně skalnaté pláže. I zde se natáčel seriál Hra o trůny, stejně jako v Dubrovníku.

Noční atmosféra

Zůstaňte v Dubrovníku do pozdních hodin a zažijte zde nádhernou večerní atmosféru historického města. Dopřejte si zmrzlinu, chorvatské pokrmy či ochutnejte vína z nedalekých končin.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.