Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Dovolená na Pelješacu: Čím vás tento poloostrov okouzlí
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: June 15th, 2020

Toužíte po dovolené na místě u krásně čistého moře, s dostatkem opuštěných zátok a sklenkou vína v ruce? V tom případě se vydejte na chorvatský poloostrov Pelješac, který nabízí množství nádherných míst, kde můžete strávit dovolenou i za rozumnou cenu.

Poloostrov Pelješac

Pelješac je druhým největším poloostrovem na pobřeží Jadranu, a to hned po Istrii. Jeho délka činí 65 km a šířka 3 až 7 km. Naleznete jej v jižní Dalmácii mezi Neretvanským a Malostonským průlivem. Charakteristický je tento poloostrov vysokými vápencovými hřebeny, které se táhnou podél pobřeží. Ve středu poloostrova se hojně pěstují různé druhy chorvatské vinné révy a díky příznivým podmínkám zde vyrůstá základ pro ta nejlepší chorvatská vína. Ideální místo na dovolenou pro všechny vinaře.

Oblíbené destinace

Střediskem cestovního ruchu je městečko Orebić, které leží proti ostrovu Korčula, na který je ideální naplánovat si výlet. Nejkrásnější pláže na vás čekají mezi letovisky Orebić a Viganj. Klidnější dovolenou můžete prožít v menších přímořských letoviscích, jako je Kučiště, Viganj, Loviště, na jižním pobřeží doporučujeme Žuljanu, Trstenik či Prapratno. Ideální je hledat ubytování v apartmánech, které nabízí dostatek soukromí i ideální zázemí pro dovolenou v Chorvatsku.

Tipy na výlet

Pelješac skýtá také množství míst pro objevování. Naplánujete si výlet na Korčulu, nádherný ostrov Mljet, na kterém se skrývá Odysseova jeskyně. Za návštěvu jistě stojí i cenné starobylé městečko Ston, Orebić, kde najdete nejkrásnější písečnou pláž Trstenica. Vydejte se za degustací vín od různých vinařství na tomto poloostrově. Mezi nejkvalitnější červená vína patří vína Dingač, Postup a Pelješac. Užijte si dovolenou se sklenkou kvalitního vína v ruce na poloostrově Pelješac.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.