Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» 4 méně známé chorvatské ostrovy, na kterých si užijete dokonalý klid i krásné přírody
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: June 8th, 2020

Většina turistů a dovolenkářů míří na notoricky známé chorvatské ostrovy, mezi které patří především Brač, Hvar, Pag či Rab. Jedná se také o největší chorvatské ostrovy. Chorvatsko je však zemí s rozmanitou nabídkou dalších ostrovů, které nabízí možnost klidné dovolené, mimo turistický ruch a městskou vřavu.

Tento ostrůvek se nachází mezi Dugim otokem a Ugljanem, a to u zadarského souostroví. Na tento ostrov se dostanete ze Zadaru trajektem (1 hodinu a 30 minut), ale i katamaránem (50 minut) či loďkou. Narazíte zde na dostatek zajímavého ubytování, ale i tzv. avanturisté zde najdou to pravé. Milovníci dobrodružství si mohou užívat stezek pro chodce i cyklisty či si vylézt na kopec Korinjak, který je ideální pro lezce.

Lastovo

Lastovo patří mezi nejvzdálenější chorvatské ostrovy, na který se však dostanete pravidelnou linkou ze Splitu i z Korčuly. Díky své poloze, ale i vlivům moře, jelikož zde v létě nejsou taková vedra jako v ostatních oblastech Jaderského pobřeží, jedná se o méně objevované místo. Na ostrově můžete prozkoumat středověké městečko Lastovo, projíždět se na mnohých cyklostezkách a užívat si také klidu na malebných plážích takřka bez turistů.

Susak

Susak je jedním z ostrovů v severním Jadranu. Tento ostrov vás zaujme zvláštní písečnou strukturou, archaickou mluvou i svými tradicemi. Dostanete se na něj z Rijeky či z Malého Lošinje. Susak je ostrovem bez silnic a automobilů, kde naleznete opravdový klid. Ideální pro jednodenní výlet.

Šipan

Cca 17 kilometrů od Dubrovníku se nachází ostrov Šipan, který byl oblíbeným letoviskem šlechtických rodin, přičemž právě ty zde zanechaly jedinečný otisk. Na ostrově se nachází 42 letních sídel a 34 kostelíků. Tento ostrov je velmi málo osídlen a zapsal se do Guinnesovy knihy rekordů jako ostrov, kde je více olivovníků než lidí.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.