Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Zažijte pohádkové večery ve vesnici Lubenice
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: May 27th, 2020

Do Chorvatska nemusíte jezdit pouze k moři, ale také do malebných vesniček, kde vás přímo pohltí místní kultura a tradice. Jedním z těchto míst je i obec Lubenice, která se každoročně na přelomu července a srpna proměňuje na hlavní kulturní centrum v širokém dalekém okolí. Koná se zde totiž jeden z nejoblíbenějších hudebních festivalů, pojatý v poněkud odlišném gardu.

Kde se Lubenice nachází?

Starobylá horská vesnice Lubenice se nachází na skalním výstupku vysokém přibližně 380 metrů nad mořem na ostrově Cres. Historie této obce sahá až do období doby bronzové, což potvrdily četné nálezy předmětů z této doby. Lubenica byla vždy strážní a pozorovatelskou osadou, která díky své výhodné poloze na kopci střežila přístup na ostrov. Z původního opevnění se příliš nedochovalo, avšak dnes je Lubenice známá kvůli něčemu zcela odlišnému.

Poznejte Lubenické hudební večery

Počátkem devadesátých let byl totiž založen festival Lubenické hudební večery, který probíhá každoročně na přelomu července a srpna. Zahrnuje šest až osm koncertních večerů se začátkem okolo 9 hodiny večerní. Koncerty mají klasický repertoár a disponují velmi mezinárodním charakterem. Důraz je ovšem kladen také na tradiční folklórní hudbu. Repertoár je pod bystrým dohledem, neboť jej sestavuje známá operní pěvkyně Lidija Horvat Dunjko.

Co dalšího můžete ve vesnici navštívit?

První věc, která vás při návštěvě vesnice upoutá, bude pravděpodobně okouzlující výhled na moře. Nejvíce pozornosti však bude kladeno na pláž svatého Jana nacházející se hluboko pod Lubenicí. Jen málokterý turista ovšem sestoupí až k mořské hladině, neboť výškový rozdíl mezi vesnicí a pláží je téměř 380 metrů. Podle místních trvá sestup přibližně 45 minut, horší je to ovšem s cestou nahoru. Jinou trasu ovšem není možné použít, proto si procházku k vodní hladině dobře rozmyslete.

Jestliže milujete hudbu a zároveň dovolené v Chorvatsku, můžete vše spojit. Lubenice totiž poskytuje daleko více turistických příležitostí. Její návštěvy rozhodně nebudete litovat.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.