Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Zastavte se v muzeu automobilismu!
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: May 22nd, 2020

Jestliže jste se na dovolenou do Chorvatska vydali vlastním autem, máme pro vás tip na velice příjemnou zastávku či výlet. Muzeum automobilů se totiž nachází kousek od jedné z hlavních dopravních tepen na Jadran. Můžete si zde nejen odpočinout po dlouhé cestě, protáhnout bolavé tělo, ale také obdivovat některé automobilové skvosty.

Kde se muzeum nachází?

Muzeum se nachází ve městě Krapina v severovýchodním Chorvatsku. Budovu samotnou najdete v areálu obchodního centra, což může znít dosti neobvykle. Muzeum i obchodní centrum mají však stejného majitele, takže je tato poloha vlastně pochopitelná. Antun Presečki si jeho otevřením splnil životní sen, protože veterány sbírá a restauruje již přes čtvrt století a byla by proto velká škoda plně funkční skvosty neukázat světu.

Jaké exponáty zde můžete vidět?

V muzeu se podařilo nashromáždit dvacet automobilů, šedesát motocyklů a tři autobusy, což je vskutku úctyhodné. Majitel sám se může pyšnit jedněmi z nejhodnotnějších automobilů v celém Chorvatsku, neboť zde můžete obdivovat například Mercedes z roku 1924 nebo červený Morgan vyrobený v roce 1935. Za nejcennější je považován právě zmíněný Mercedes z meziválečného období, avšak v muzeu se nachází i jiné skvosty. Pokochat se můžete i pohledem na Cadillac Eldorado z roku 1953, který patřil prezidentu Titovi.

Muzeum je jediné svého druhu

Expozice muzea je již nějakou dobu otevřená, avšak stále se pokládá za vůbec nejlepší svého druhu v celém Chorvatsku. Otevření se dokonce zúčastnil tehdejší ministr cestovního ruchu, což pouze podtrhuje význam tohoto místa pro město Krapina. Leží téměř na hranici se Slovinskem a díky poloze blízké hlavní chorvatské dálnici má velký turistický potenciál.

Pokud se na dovolenou chystáte autem a budete mít cestu okolo města Krapina, pak neváhejte a navštivte jedinečnou expozici automobilů, kde se dozvíte řadu zajímavých informací.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.