Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Chorvatské pláže – Havaj
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: April 27th, 2020

Pláž Havaj najdeme nedaleko Dubrovníku pod osadou Orašac.

Doprava

Přestože jde vlastně o značně odloučenou pláž, doprava sem je velice snadná. Když pojedeme po D8 (E 65) stále na jihovýchod, přejedeme přes Ploče, krátké pobřežní území Bosny a Hercegoviny, a pak už jen 44 kilometrů. Jen přejedeme přes Trsteno s úžasným arboretem a ještě kousek cestou nad mořem s krásným výhledem na protější ostrov Lopud a jsme tam. Uvítá nás informační centrum a odbočka ke kempu. Pak už pěšky sejdeme klikatou cestou k moři k malému přístavišti s restaurací Havaj, kde se dáme vpravo a jsme na pláži.

Podmínky

Pláž je dlouhá asi 120 metrů, některé čísti jsou betonové, částečně skalnaté a částečně štěrkové až písečné. V části blíže k přístavu je nutno počítat s hloubkou až 3 metry a v části štěrkové (oblázkové) tak půl metru do vzdálenosti dvou metrů od pobřeží a asi 2 metry na vzdálenost zhruba deset metrů od břehu. Tato oblázková část pláže je vhodná pro rodiny s dětmi. Dno moře je také oblázkové. K pláži sahají porosty borovice, cypřiše a makie. Pláž je oblíbená a navštěvovaná místními obyvatele a návštěvníky Dubrovníku, stejně tak se míří i další návštěvníci.

Vybavení

Pláž samotná nemá žádné vybavení, ale občerstvení (kavárna, pizzerie) najdeme ve zmíněném přístavu, kde je také veřejné WC. Z pláže je krásný výhled na protější Elafitské ostrovy. V letních měsících se k přístavnímu doku připevňují branky pro vodní pólo. U nás sice tato hra má jen málo příznivců, ale tady se spoustou vody kolem sebe to bude pro mnohého rekreanta vynikající zábava.

Okolí

Pláž, jak bylo uvedeno, leží na úpatí skalnatého srázu, který stoupá do výšek k 800 metrů nad mořem. Do Dubrovníku je to odsud pouhých 15 kilometrů.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.