Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Chorvatské pláže – Iza Andrije
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: April 22nd, 2020

Dnes se vypravíme na jednu z mála čistě nudistických pláží, a to na ostrov Murter mezi letovisky Tisno a Jezera, kde se nachází vyhlášená pláž Iza Andrije.

Doprava

Na ostrov Murter se dostaneme snadno autem či autobusem. Z dálnice A1 sjedeme na exitu 20 (57 km z centra Zadaru) vpravo a po silnici D59, po křižovatce se známou Jadranskou magistrálou D8 přejedeme na silnici D121, která nás po přejetí Tisnovského mostu na Murter. Okamžitě za mostem zahneme vpravo a podél moře jedeme až na parkoviště na ulici Obala Davora Raića. Zde necháme auto a dále již jen pěšky jdeme opět podél pobřeží asi 300 metrů a jsem na místě. Pokud bychom sem chtěli z jiných míst, tak z Vodice je to pouhých 15 km, z Biogradu na Moru 33 km a ze Zadaru podél pobřeží přes Sukošan 59 km.

Podmínky

Pláž je dlouhá 200 metrů, ale při hledání intimity můžeme vyrazit dál, protože Murter je považován za jednu pláž takřka doslova dokola ostrova. Pláže jsou vybavením a návštěvností různé, ta naše patří mezi ty klidnější. Pláž je úzká a těsně obklopená borovým lesem, takže zde snadno najdeme blažený stín v největších vedrech. Podloží je zde kamenité a na některých částech jsou bloky betonu, kde se můžete opalovat a užívat si svou dovolenou.

Vybavení

Tato pláž byla oficiálně vybrána jako nejoblíbenější nudistická pláž v Chorvatsku. Na samotné pláži však není žádná infrastruktura, takže si sem musíme všechno přinést svoje, včetně jídla a pití. Pláž však nabízí relaxaci v klidném prostředí, bez davů a ruchu z restauračních a dalších zábavných zařízení. Je proto vhodná zejména pro ty, kteří dávají přednost trávení celého dne na pláži a vyhřívání se ve stínu stromů lemujících mořské pobřeží.

Okolí

Skalnatá pláž Iza Andrije (Za Andrijou) dostala jméno od malého kostela sv. Andrije, za kterým je umístěna. Ten máme při příchodu po pravici. Hned za pláží probíhá trasa cyklostezky, takže se doporučuje si vzít sebou jízdní kolo, kterým pak můžeme navštívit nedalekou obec Jezera s památkami, restauracemi a podobně. Za Jezerou se pak dá vyjet na návrší s tajemnou zříceninou pevnosti Pudarica. Do města Murter je to z pláže asi 9 km.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.