Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Tipy na výlety – krásné letovisko Tisno
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: November 27th, 2019

Budete trávit dovolenou v Chorvatsku a nechcete jen a pouze ležet na pláži a koupat se ve slaném moři? Chtělo by to něco, co vás zabaví, kde se trochu projdete, poznáte novou kulturu nebo třeba vyzkoušíte novou pláž? V rámci dovolené jistě chcete podniknout minimálně jeden výlet do okolí. Můžete navštívit blízké město, které se pyšní příjemnou atmosférou a ve kterém si můžete nakoupit suvenýry. Nebo můžete jít do přírody a odpočinout si od hluku a společnosti lidí, pláží a koupání v moři. V Chorvatsku je spousta možností a zajímavostí, které můžete navštívit. Na jaký výlet se vydat? Co můžete prozkoumávat, když budete trávit dovolenou v této zemi?

Zvedací most

Letovisko Tisno můžete v rámci svých výletů po Chorvatsku také navštívit. Je známo především díky zvedacímu mostu. Ten zde pojí ostrov Murter, na kterém se letovisko Tisno nachází s pevninou. Přesněji, nachází se na východním pobřeží ostrova Murter, u jeho nejužšího místa. Tisno je obec a letovisko, které najdete z části na ostrově a z části na pevnině. Pořádají se zde mnohé akce, známé je zde také díky mnoha možnostem zábavy, například se zde pořádají letní hudební festivaly Garden.

Dříve byla tato obec jen neupravená vesnička, která se moc turistickému ruchu netěšila, ale za posledních dvacet let se její ráz proměnil. Ač nebude asi turisticky hojně vyhledávaným místem, jde o pěkné místo, kde najdete hotely, apartmány, kempy a podobně. V okolí obce se skvěle daří olivovníkům, vinné révě nebo zelenině, takže je můžete vidět při procházce. Hodně zde budete potkávat také rybáře. Zavírací most je dnes již moderní, nahradil ten starý nevyhovující. Každý den se otevírá a to od 9 na půlhodinky a od 17 také na půl hodinky.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.