Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Adrenalin na vodě – vyzkoušejte rafting!
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: November 21st, 2019

Když se řekne městečko Omiš a zejména řeka Cetina, mnoha lidem se vybaví právě adrenalinové sporty. Tato řeka je tím známá a kdysi bylo toto povodí obávaným pirátským hnízdem. Cetina ústní do moře pod skalními stěnami a nádherná přírodní scenérie, kaňony, skalní stěny a bohatá vegetace je něco, co vám uhrane. A když k tomu přidáte ještě adrenalinové sporty a trochu toho nebezpečí a vzrušení, vyjde vám neobyčejný zážitek, který si zamilují zejména milovníci sportu a adrenalinu. Chcete vyzkoušet spoustu věcí, které se na řece Cetině dají provozovat? Může to být zrovna rafting, který je běžný a disponuje dvěma variantami, ze kterých můžete vybírat.

Cetina a rafting

Právě Cetina se považuje za jednu z nejkrásnějších řek v celém Chorvatsku, proto se zde soustřeďuje spousta extrémních a adrenalinových sportů. Díky tomu budete mít možnost užít si všeho dostatek – pohybu, sportu a také krásného prostředí a výhledu na okolí. Pro rafting je tento kaňon ideální. Existují celkem dvě úrovně, tedy rafting I-II, kdy je délka necelých deset kilometrů a pak rafting II-III.

Rafting I-II

Většinou se začíná na místě zvaném Luka, kde si vás organizátoři převezmou a dopraví na místo startu. Plavba většinou trvá tři až čtyři hodinky a nemusíte se bát, že bude celou dobu náročná. Úseky se zde střídají – klidné a divoké. Plavba není nijak fyzicky namáhavá, je vhodná také pro děti od deseti let, kteří jsou v doprovodu rodičů. Budete mít vedle sebe skippera, který bude dávat pokyny. Můžete si užít krásné koupání, nádhernou přírodu kaňonu.

Rafting II-III

Tento výlet je dlouhý sedm kilometrů a tento úsek se proplouvá pouze a jen při průtoku 12 m3/s. Jen pro zajímavost, letní průtoky bývají menší. Tyto plavby trvají přibližně dvě hodiny a plavíte se kaňonem, který je hluboký čtyřicet až sto metrů. Opět s sebou nic speciálního nepotřebujete, organizátor zajistí zimní výstroj, včetně neoprenového obleku.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.