Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Tipy na výlety – chorvatská moderní metropole Zadar
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: November 15th, 2019

Budete trávit dovolenou v Chorvatsku a nechcete jen a pouze ležet na pláži a koupat se ve slaném moři? Chtělo by to něco, co vás zabaví, kde se trochu projdete, poznáte novou kulturu nebo třeba vyzkoušíte novou pláž? V rámci dovolené jistě chcete podniknout minimálně jeden výlet do okolí. Můžete navštívit blízké město, které se pyšní příjemnou atmosférou a ve kterém si můžete nakoupit suvenýry. Nebo můžete jít do přírody a odpočinout si od hluku a společnosti lidí, pláží a koupání v moři. V Chorvatsku je spousta možností a zajímavostí, které můžete navštívit. Na jaký výlet se vydat? Co můžete prozkoumávat, když budete trávit dovolenou v této zemi?

Srdce severní Dalmácie

Tak by se dal Zadar pojmenovat. Jako srdce. Pulzující, živé a rozmanité. Zadar můžete navštívit z části na pevnině a z části také na malém poloostrově. V dojezdové vzdálenosti jsou Národní parky Paklenica a Kornati, takže pokud budete mít dost historického města a betonu, pak můžete odjet do přírody a užívat si krásnou a nedotknutou přírodu, které je v Národních parcích opravdu dostatek. Zadar je univerzitním městem a také významným dopravním uzlem, najdete zde lodní přístav, jachtařské mariny, autobusy, vlaky nebo také letiště.

Najdete zde také skvělé koupání, krásné pláže a průzračné moře. Máte koupání dost? Raději máte historii? Pak si zde přijdete také na své! Historickými památkami je město prošpikováno, zamilujete si například kostel sv. Donáta, katedrálu sv. Anastázie, antické fórum, mnoho renesančních či románských staveb. Přístaviště Foša žije čilým ruchem, projít se určitě jděte do ulice Laelarga. Také můžete navštívit nejzápadnější část města, kde najdete Mořské varhany, které vydávají specifické zvuky a Pozdrav Slunci, který vytváří soubor krásných vizuálních efektů.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.