Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Adrenalin na vodě – vyzkoušejte canyoning!
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: November 8th, 2019

Když se řekne městečko Omiš a zejména řeka Cetina, mnoha lidem se vybaví právě adrenalinové sporty. Tato řeka je tím známá a kdysi bylo toto povodí obávaným pirátským hnízdem. Cetina ústní do moře pod skalními stěnami a nádherná přírodní scenérie, kaňony, skalní stěny a bohatá vegetace je něco, co vám uhrane. A když k tomu přidáte ještě adrenalinové sporty a trochu toho nebezpečí a vzrušení, vyjde vám neobyčejný zážitek, který si zamilují zejména milovníci sportu a adrenalinu. Chcete vyzkoušet spoustu věcí, které se na řece Cetině dají provozovat? Může to být zrovna canyoning. O co jde? A jak se tento sport provozuje?

Extrémní sporty, které si zamilujete

Canyoning je poměrně nový z extrémních sportů a jde o kombinaci výpravy do přírody a skalního lezení s plaváním v divoké řece. Celkově zjistíte, jaké jsou vaše síly, co všechno zvládnete a dokážete. Skalní lezení ve strmých stěnách říčního kaňonu je hodně na fyzičku a plavání v divoké vodě řeky také není nic pro začátečníky. Musíte se připravit, že to bude fyzicky náročnější, ale zase zažijete něco, co se vám běžně nepoštěstí. Nepotřebujete investovat do speciálního vybavení, stačí se jen obléknout sportovně – tedy pevné boty, což je základ, krátké kalhoty a tričko. K tomu je určitě dobré vzít si s sebou rezervní oblečení a také boty, ať se máte do čeho převléknout po skončení.

Celá akce trvá od čtyř do šesti hodin, dostanete všechno, co je potřeba – přilby, výstroj, záchrannou vestu a podobně. Tozhodně si s sebou neberte šperky a drahé věci, protože je můžete ztratit. Slaňujete například také stěnu u vodopádu, tu je možno obejít. Dále si vyzkoušíte skoky do vody, skalní lezení, plavání v divoké řece a mnoho dalšího. Ceny se liší od náročnosti, vyberete-li si obyčejný výlet nebo extrémní zkušenost.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.