Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Tipy na výlety – tisíciletá historie Poreče
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: October 27th, 2019

Budete trávit dovolenou v Chorvatsku a nechcete jen a pouze ležet na pláži a koupat se ve slaném moři? Chtělo by to něco, co vás zabaví, kde se trochu projdete, poznáte novou kulturu nebo třeba vyzkoušíte novou pláž? V rámci dovolené jistě chcete podniknout minimálně jeden výlet do okolí. Můžete navštívit blízké město, které se pyšní příjemnou atmosférou a ve kterém si můžete nakoupit suvenýry. Nebo můžete jít do přírody a odpočinout si od hluku a společnosti lidí, pláží a koupání v moři. V Chorvatsku je spousta možností a zajímavostí, které můžete navštívit. Na jaký výlet se vydat? Co můžete prozkoumávat, když budete trávit dovolenou v této zemi?

Rušné městečko Poreč

Na dovolenou se můžete vydat také do přístavního městečka Poreč, popřípadě si zde naplánovat výlet. Městečko má krásné historické centrum, můžete navštívit opravdu nádhernou Eufraziovu baziliku, která se zapsala na seznam světového kulturního dědictví UNESCO. Město má tisíciletou historii, jde o jedno z dalších přístavních měst. Původně to byla římská kolonie, která se postupem času přetvářela a měnila v turistické letovisko, které se nyní těší velkému ruchu. Disponuje kulturními i společenskými možnostmi. Najdete poblíž například aqvapark a také dinopark.

Chcete zde navštívit krásné Jaderské moře? Je průzračné, všude okolo spousta zelených a borových lesů a sahají až k mořskému břehu. Poreč je tedy ideální místo pro rodinnou dovolenou. Nemáte rádi spoustu lidí? Pak se můžete nechat přepravit na ostrůvek Sveti Nikola, kde můžete relaxovat dál od lidí. V okolí je spousta možností k ubytování, takže můžete svůj pobyt prodloužit a užít si všechno, co Poreč svým návštěvníkům nabízí. Jde o místo, které je plné překvapivých kontrastů a krásných míst, které stojí za to vidět!

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.