Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Adrenalinová dovolená – kam se v Chorvatsku vydat?
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: October 8th, 2019

Chorvatsko je zemí mnoha možností a vydáte-li se zde na letní dovolenou, určitě si přijdete na své. Ať už se rádi povalujete na pláži, kdy nemusíte nic řešit, jen odpočíváte a lenošíte, nebo si uděláte nějaký ten výlet po okolí, abyste načerpali nějakou tu historii a krásu okolo. Jste však milovníci adrenalinu a máte rádi, když vaše tělo zaplaví strach a následný pocit uvolnění? Jste rádi, když zažijete něco neobvyklého a jedinečného? Pak i v tomto ohledu je Chorvatsko tou pravou zemí pro vás! Láká vás adrenalinová dovolená? Pak můžete vyzkoušet Zip line.

Svět z ptačí perspektivy

Nebojíte se výšek, a pokud ano, rádi to překonáváte? Líbí se vám výhledy do přírody, kde ještě nezasáhl člověk a vše je krásně neposkvrněno? Lze spojit všechno dohromady a k tomu si nechat zpěnit krev v těle adrenalinem? Pak je zip line přesně to, co potřebujete! Jde o zábavnou a dechberoucí jízdu nad kaňony. Potud je všechno v pořádku, nic zvláštního. Drobností je, že jste upevněni na ocelovém laně. S pomoci kotoulu a brzdového mechanismu se pohybujete nad jednotlivými kaňony. Jste zabezpečeni pásem, máte na hlavě helmu a také rukavice.

I když jste vysoko ve vzduchu a jedete, bezpečnost a kontrola jsou důležitá. Lana jsou rovněž bezpečná, ale i tak dostanete začátečnický výcvik. Budete poučeni, kdy brzdit a kdy ne, jak se vše sjíždí. Zároveň vám poskytnou zkušební lana, ve kterých si prověříte, jak se cítíte zavěšeni na pásu, jaké sedátko je pro vás nejlepší. Upevňují vás na jednotlivá lana i do postrojů, díky čemuž budete v bezpečí. Děti mohou sjíždět tyto kaňony pouze v doprovodu instruktorů. Kromě tohoto adrenalinového zážitku si můžete užít také krátké procházky, kde budete obdivovat krásnou přírody. A kde je najdete? Například ve Splitu, na hoře Kozjak, na Plitvických jezerech, v Omiši, u kaňonu Cetiny nebo na ostrově Krk.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.