Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Kam na výlet v Chorvatsku aneb co poskytují fakultativní výlety
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: September 27th, 2019

Spokojeně dojedete do cíle své dovolené. Chorvatsko je pro tento rok vaše destinace a vy už se těšíte, až si lehnete k moři, budete odpočívat, vykoupete se v moři a celkově si užijete čas, který strávíte s rodinou či nejbližšími. Není se čemu divit, během roku je to shon a stres a zastavit se na chvíli? Někdy takřka nemožné. Po pár dnech povalování na pláži vás to může začít nudit. Chtělo by to nějaký výlet nebo něco, kde alespoň na jeden den nebudete na pláži, ale něco zažijete. Vaše cestovní kancelář či místní mohou nabízet fakultativní výlety.

O co jde?

Jde povětšinou o jednodenní výlety, které se poskytují do více či méně vzdálených míst s návštěvou zajímavého místa, historické památky, přírodního úkazu nebo jen většího města, které oplývá krásou či možností podívat se do neobvyklých míst. Výlety jsou různě dlouhé a také se jejich ceny pohybují v různých výších a to podle toho, co všechno je ve výletu zahrnuto. Někde dostanete oběd, jinde si jej platíte ze své vlastní kapsy.

V ceně bývá zahrnuta doprava na místo i zpět na hotel či na místo určení, také služby průvodce, který vám řekne něco o historii, zodpoví vaše případné otázky nebo vás poučí, co si kde určitě koupit, co nesmíte přehlédnout a podobně. Následuje prohlídka a případné vstupné může být taktéž zahrnuto v ceně výletu. Jedete-li do města, bývá většinou nějaká doba na samostatnou prohlídku nebo nákupy, povětšinou je to individuální.

Můžete se vydat do národních parků, do hlavních letovisek, na menší ostrovy, přírodní úkazy, typické trhy nebo souostroví. K dispozici na takovýchto výletech bývá autokar, který vás odveze i přiveze na místo určení. Velmi neobvyklý je také výlet lodí, kdy si užijete pohodu a klid volného moře, která se vám hned tak nepoštěstí.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.