Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Dovolená na jachtě – co je dobré vědět?
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: September 15th, 2019

Plánujete splnit si sen nebo jen tak strávit svou dovolenou na jachtě? Líbilo se vám vždy, jak jsou tito lidé svobodní? Mohou kdykoliv vyplout a to kamkoliv, nemusejí zůstávat na jednom místě několik dní nebo celou dovolenou. Přes den mohou plout nebo si projít některé z míst, kde se objeví. Jen tak se povalovat na přídi lodi, plavat v zátoce nebo proplouvat vlnami vstříc novému místu. Dovolená na jachtě je úplně něco jiného, než jste možná zvyklí. Nemusíte mít vlastní loď a dokonce ani naspořenou hromadu peněz, když víte, kde hledat a spojíte se s přáteli, se kterými plavbu podniknete, finančně strádat nebudete.

Co je dobré vědět?

Nemusíte se vzdávat snu plavby na jachtě, protože nemáte kapitána. Na plavbu se nemůžete vydat bez řádných kapitánských zkoušek a dostatečného proškolení. Někdo musí vědět, jak se v případě problému zachovat, co dělat na lodi a mnoho a mnoho dalšího. Chorvatské pobřeží je velmi krásné a členité, proto zde bude spousta možností, kde na pár dní skončit, kde připlout a užít si pohodu a klid, který na dovolené tolik chcete a potřebujete.

Najdete zde také mnoho jachtařských přístavů, které jsou blízko center, takže si ostatně můžete užít i společnosti lidí, procházky po promenádě nebo nějaké ty památky. K dispozici jsou v Chorvatsku takzvané mariny, tedy jachtařské přístavy a právě ty poskytují plnou pomoc – technickou, ubytování, vybavení, bezpečí v době bouřky na moři a podobně. Je to místo, kam můžete připlout, když už nechcete na moři dále být, chcete se projít po pevnině a podobně.

Brožury, které pomohou

Chcete být připraveni na vše, co se objeví na moři? Pak si můžete přečíst brožury Chorvatské Mariny nebo Informace pro jachtaře. Tyto brožurky vydalo Chorvatské turistické sdružení a najdete zde například přehled přístavů a informace k nim, ve druhé budou technické informace, které se vám mohou hodit či vám zodpovědět všechno, co se okolo vaší plavby bude dít.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.