Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Zdravotnictví v Chorvatsku – jak je to s péčí?
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: August 28th, 2019

Ač na tohle nechce myslet asi nikdo, kdo jede na dovolenou nebo kamkoliv do zahraničí, musíte být připraveni na vše. A to i na situaci, že se v zahraničí může něco stát. Ať už se pokazí automobil, vy zapomenete důležité věci, dojdou peníze nebo vás potrápí zdravotní problémy. To poslední je mnohdy to nejhorší. Na dovolenou se jistě vybavíte základními potřebami, jako jsou náplasti, léky proti bolesti, proti nevolnostem, možná nějaké léky na nachlazení, obinadla či desinfekci. Na klasické a běžné problémy, kdy vás bolí hlava, nebo jste snědli něco, co vám nesedlo, to jistě stačí.

Když se dovolená pokazí

Ač na sebe dáváte pozor a snažíte se sebevíc, někdy to prostě nejde. Stoupnete v moři na ježka, nešikovně spadnete, začne vás bolet zub, břicho či se stane nepříjemný úraz. A mnohdy v takových případech musíte nechat ošetření na lékařských odbornících. Díky Evropskému průkazu zdravotního pojištění můžete uplatnit nárok na pojištění a neodkladnou zdravotní péči také na území Chorvatska. Jde však o dost omezený mechanismus, který nepokrývá všechno, takže ve chvíli, kdy se stane těžší úraz a vy musíte zpět do republiky, transport hradíte ze své kapsy a nejde zrovna o levnou záležitost.

Často proto lidé před cestou do zahraničí využívají cestovní zdravotní pojištění. Díky němu jsou lépe chráněni a připojistí se tak v případě, že se stane něco nepředvídatelného. Je proto vždycky lepší sáhnout po připojištění a to i s ohledem na to, jaká dovolená vás čeká. Na pláži vám nehrozí tolik úrazů, jako například při sjíždění raftů, parašutismu, vodních lyžích a podobně. Je proto dobré vědět, na co se vaše pojištění vztahuje a na co už ne. Raději dopředu zajistěte pojištění na vyšší částky. Připojištění se bude určitě hodit také na zavazadla, která se mohou ztratit cestou a podobně.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.