Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Levné Chorvatsko? Už dávno nemusíte balit proviant!
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: July 22nd, 2019

Ve chvíli, kdy jedete na dovolenou s celou rodinou, určitě to vašemu rozpočtu dá zabrat. Ať už více nebo méně. Snažíte se proto často ušetřit a cokoliv, co jde, přivezete z domu s sebou. Jedete-li autem po vlastní ose, pak to je bez problémů. Můžete doma zavařit nějaká ta jídla, koupit štangle salámů, nějaké ty konzervy, paštiky a další proviant, který na pláži nebo pěkně v poklidu, na ubytování, přijde vhod. Při porovnání cen je jasné, že velké nákupy před cestou na dovolenou už nejsou tolik potřeba.

Ceny základních potravin jako u nás

Ceny se nijak výrazně nezvedají, takže v podstatě základní potraviny nemusíte vézt několik hodin v autě, cenově vyjdou takřka na stejno. Ač si někdo řekne, že cesta k moři je drahá, protože život tam je drahý. Není, dovolená v Chorvatsku, vás nevyjde o mnoho dráž, než když pojedete na dovolenou v České republice. Oblíbená letoviska jsou přirozeně dražší než třeba supermarket, který stojí o pár metrů dál. Podobně je to však například v Praze, kde v okolí Václavského náměstí také levně nenakoupíte.

Restaurace zdražují

Kde však zvýšení pocítíte, jsou restaurace. Například taková masová směs s přílohou vás vyjde v přepočtu na tři sta až tři sta padesát korun. A pečená ryba se blíží k pětistovce. Samozřejmě existují restaurace, které nenajdete přímo na promenádě a zde mohou být jednotlivá jídla o něco levnější. Pravdou však zůstává, že cenově se restaurace šplhají nahoru.

Jak platit?

Máte hned tři možnosti. Měnou v Chorvatsku je kuna. Tuto měnu najdete v každé směnárně u nás. Lepší je vyměnit peníze ještě na české půdě. V obchodech nemají problémy ani tehdy, když platíte eury, jsou na to zvyklí. Můžete však platit také kartou. Vždycky je lepší si zjistit, jaký aktuální kurz máte, protože objevíte-li výhodnější ve směnárně, pak může být lepší platit hotově, kunami.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.