Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Tajná místa – kam vám průvodci v Chorvatsku nevezmou? 2
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: July 15th, 2019

Jezdíte do Chorvatska poměrně často, a proto máte už mnoho míst, památek, ostrovů a dalších věcí zmáknuté? Nejste zrovna z těch, kteří by leželi celou dovolenou na pláži? Nebo si chcete alespoň na jeden den vyrazit a prozkoumávat krásy Chorvatska? Pyšní se velkou spoustou památek, krásnými ostrovy a podobně. Stále jsou však místa, která nejsou turisty tolik navštěvovaná, jako místa jiná.

Chorvatsko a jeho utajené krásy

Stále jde o zemi, která je českými turisty velmi hojně navštěvovaná. Místa jako Makarská riviéra, Dubrovník, Primošten, Hvar a další jsou velmi známé a hojně turisty navštěvované. Existují však stále místa, kde turisté moc nebývají. Všude klid, ticho, pohoda. Jestliže nejste fanoušci velkých davových shromáždění, pak vyzkoušejte tato místa. Určitě vás některé zaujme.

Nádherné cypřiše

Konavosko polje je krásný park, který najdete mezi dalmatskými velehorami. Je velmi blízko od dubrovnického letiště. Od moře se dostanete k pobřeží, můžete projít horské hřebeny a najdete cypřišové lesy, které vypadají opravdu nádherně a ta vůně! Navíc budete mít k dispozici rozhled, který je k nezaplacení. Uvidíte hranice s Bosnou a Hercegovinou nebo také s Černou Horou. V této lokalitě nedají dopustit na výborný olivový olej a také výbornou domácí rakiji. Na chvíli si odpočinout od povalování u moře není k zahození.

Výborné místo a krevety

Korčula už dnes není neznámou, spousta turistů zde jezdí. Vydáte-li se však na tu méně navštěvovanou stranu, můžete pojít celým ostrovem. Narazíte na přístav Velká Luka, který je krásný a určitě si z jeho prohlídky mnoho odnesete. Můžete narazit na strážce majáku, který vás třeba vezme na lodní výlet na Pločicu. Proč zrovna tam?

Ochutnáte zde výborné krevety s domácím vínem, rakijí, olivovým olejem a tolik oblíbeným chorvatským chlebem. Ve vesnici Prigradica najdete také staré vinohrady či olivové háje, takže procházka zde nebude zbytečná.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.