Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Co byste měli o turistice v Chorvatsku vědět?
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: February 12th, 2016

Turistika je oblíbeným sportem mnoha lidí. Dá se provozovat prakticky všude a kdykoliv. Nepotřebujete k tomu nic moc speciálního. Provozovat jí můžete prakticky kdykoliv, o víkendech či o dovolených.

Jste-li fanoušky aktivní dovolené, pak může být vaše dovolená prošpikovaná turistikou a poznáváním krásných míst a to kdekoliv na zemi. Vyberete-li si ke své dovolené Chorvatsko, pak vězte, že i zde můžete provozovat turistiku a poznávat tuto zemi tak, jak jí mnozí turisté nepoznají. Co byste měli o turistice v Chorvatsku vědět?

Historie chorvatské turistiky

island-of-rab-236004_960_720Vysokohorská turistika (chorvatsky planinarstvo) má v Chorvatsku bohatou historii. První horský svaz (HPD) zde byl založený v roce 1874. Teprve až po první světové válce se zde turistika usadila a začala se rozvíjet.

Stavěly se turistické chaty a cesty se začaly značit. Mnohem později, asi okolo roku 1969 se začaly budovat dálkové trasy. Pro chorvatskou turistiku a horolezectví je základním dílem kniha Planine Hrvatsku, což je bible chorvatské turistiky, která je neustále vydávána a také aktualizována. Najdete v ní vše, co potřebujete o chorvatské turistice vědět.

Turistické značení v Chorvatsku

Mnoho našich turistů zná naše české hory a jejich hezké a správné značení. Pokud se však vydáte do chorvatských hor, na takovéto značení, které znáte z Čech, budete muset zapomenout. V Chorvatsku je značení prováděno nesystematicky, ve velmi malém množství. Tyto mezery ve značení pak na vás, jako na turistu, kladou o to vyšší nároky při orientaci.

island-of-pag-1135132_960_720Neobejdete se zde bez mapy. Pro značení v horách je využívána jen a pouze červená barva. Obvykle jsou to terče s červeným středem. Rozcestí, která jsou důležitá, nebývají nijak viditelně značená.

Doporučit můžeme pro vysokohorskou turistiku pohoří Velebit, Biokovo a také další pohoří na ostrovech. Naprostá většina ostrovů, které najdete v Jaderském moři, mají velmi hornatý povrch. Jako aktivním turistům vám jistě poskytnou uspokojení ostrovy jako Hvar, Rab, Lošinj, Krk, Brač a další.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.