Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Vyplatí se vozit si do Chorvatska vlastní potraviny?
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: February 2nd, 2016

Jedete-li na dovolenou do Chorvatska, určitě také přemýšlíte nad tím, kolik si sebou vzít peněz. Zvláště pokud se ubytováváte v soukromých apartmánech a rozhodli jste se po dobu dovolené stravovat se sami, převážně tedy vařit si jednoduchá jídla.

Mnohé rodiny pak podnikají „nájezdy“ na supermarkety a vykoupí všechny konzervy, polévky v pytlíku a trvanlivé potraviny. Přiváží si mnohdy i potraviny, které se dají bez problémů koupit i v Chorvatsku. Vždyť u nás je to přece levnější. Mají pravdu? Ušetříte opravdu hodně, když si vše povezete sebou?boat-705557_960_720

Vozit se už moc nevyplácí

I když stále existují lidé, kteří si do Chorvatska vozí naprosto všechno, brambory, mléko, rýži, protože mají pocit, že u nás je to o dost levnější, po zběžném prozkoumání cen zjistíte, že se to mnohdy ani nevyplatí.

Jednak si vy zbytečně budete přidělávat práci, když budete nakupovat a balit kvanta jídla a jednak je to pohodlnější. Rozdíl mezi cenami není buďto vůbec žádný a, nebo opravdu zanedbatelný. Samozřejmě, existují potraviny, které jsou v Chorvatsku o něco dražší, než je tomu u nás, to bez pochyby.

egg-carton-788022_960_720Ovšem nikdy dopředu nevíte, kolik toho sníte a na co přesně budete mít chuť. A vždycky je lepší koupit si potraviny až na místě, kdy jsou čerstvé, po cestě se s nimi nic nestalo.

Co nevozit?

Existují potraviny, které se nedoporučují sebou vozit a to i ve chvíli, kdy v Chorvatsku vyjdou o hodně dráž. Jde například o vajíčka, mléko, jakýkoliv druh masa a podobně. Tyto potraviny se musí skladovat v dobře vychlazeném prostředí a to často kufr auta nedokáže poskytnout.

I když například vozíte v zásobě přenosnou lednici, ne vždycky vám lednice chladí tak, jako ta doma. Potraviny se během cesty mohou zkazit a vy stejně budete muset jít na nákup do místního supermarketu, nebo se může stát, že potraviny použijete a mohou se dostavit nepříjemné střevní potíže, které ovlivní a překazí každou dovolenou.

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.