Doporučujeme: UBYTOVÁNÍvCHORVATSKU.cz Adriatic.hr Apartmány

» Na Istrii bez plavek
Autor | 0 Komentářů
Publikováno: December 15th, 2015

Chorvatsko je moderní zemí, kde neexistují žádná tabu. Nudismus se v Chorvatsku těší dlouhé tradici. Vše začalo již na počátku 20. století, kdy se začali objevovat první speciální pláže. Za nedlouho se této módní vlny chytla především rakouská klientela, která začala praktikovat “kulturu volného těla”.

Není tedy divu, že první nudistický kemp v Chorvatsku byl založený Rakušanem Richardem Ehrmannem. Kemp se nacházel v blízkosti Rajské pláže u města Lopar na Rabu.
Opravdovým průkopníkem nudismu se však stal anglický král Eduard VIII. a jeho přítelkyně Wallis Simpson, kteří se koupali bez plavek u ostrova Rab a to již v roce 1936.

Kde je vítán nudismus

Pobřeží Istrie je přímo stvořené na kulturu volného těla. Nachází se zde i největší a nejrozvinutější nudistické resorty, které můžeme v Chorvatsku navštívit. Nudistické zázemí a kempy poznáte podle označení FKK (Freikörperkultur).

14847352663_38f30340f2_z

První nudistický kemp začíná na severu. Nese název Kanegra a nachází se severně od města Umag. Celý areál se nachází na dlouhé oblázkové pláži. Pokud vyrazíme jižně, natrefíme na další kempy. První potkáme nudistické centrum Ulika v obci Červar jen kousek od samotného turistického centra Poreč. Kemp nabídne kolem 500 míst na stanování a je zde i možnost pronajmout si karavany. Větší míra luxusu na vás čeká v Naturist Resort Solaris, které má pro své klienty připraveny luxusní apartmány. Resort se nachází zhruba 12 km od Poreče na poloostrově Lanterna, který kromě nudistických pláží nabízí i krásné přírodní scenérie. Další nudistický ráj se nachází vedle rybářské vesnice Funtana.

3121108968_eeb5cf2477_z

Kemp Istra patří mezi největší v Chorvatsku

Dokáže pojmout až na 3000 osob. Tento krátký výčet nudistických kempů, resortů a hotelů však nekončí. V Chorvatsku lze natrefit na spousty dalších kempů a nudistických pláží. Každá možnost však nabízí jedinečnou atmosféru od krásných uhlazených pláží až po originální přírodní scenérie.

Foto: (flickr.com)

Profil | Přihlášen přes RSS
Podobné články nenalezeny.